Redactia.ro
Home » Știri » O fetiță de patru ani a ajuns cu convulsii la spital. Copila ar fi mâncat săpun

O fetiță de patru ani a ajuns cu convulsii la spital. Copila ar fi mâncat săpun

Fetita transportata de urgenta la spital

O fetiță de patru ani, de la o grădiniță din Sectorul 1, din București, a fost transportată de urgență, joi, la spital, după ce a suferit convulsii. Copila ar fi mâncat săpun, spun părinții.

O fetiță de patru ani a ajuns cu convulsii la spital. Fata ar fi mâncat săpun

O fetiță de patru ani de la Grădinița 46 din Capitală a fost transportată de urgență, joi, la spital, cu convulsii. Potrivit spuselor părinților, cea mică ar fi mâncat săpun. Directorul unității de învățământ a sunat disperat la 112, după ce fetița a leșinat în timp ce se juca cu ceilalți colegi, transmite Antena 3.

Copila făcea trenulețul cu ceilalți copii, iar la un moment dat, directorul grădiniței a văzut-o în stare de incoștiență pe jos. Fata avea o criză de convulsii, iar după apelul directorului la 112, la fața locului s-a deplasat o ambulanță. Medicii au stabilizat-o pe minoră și au transportat-o la Spitalul Grigore Alexandrescu din București pentru mai multe investigații.

Care este starea fetiței de patru ani

Medicii au declarat că starea micuței este stabilă acum, deși are febră. Atunci când a ajuns la spital, fata avea o convulsive în context febril, cu 39, 7. Nu i-au stabilit un diagnostic minorei, deocamdată și urmează să se facă mai multe investigații medicale. De altfel, se va stabili dacă fetița de patru ani va rămâne sau nu internată în spital.

O altă fetiță, transportată de urgență la spital

Tot mai mulți copii ajung la spital, nesupravegheați fiind. O altă fetiță, de doi ani, din Iași, a ajuns în stare gravă la spital, sâmbătă, după ce s-a opărit cu ciorbă. Cea mică are arsuri pe 40% din suprafața corpului și a fost internată la Terapie Intensivă, fiind intubată. Medicii spun că starea copilei este în cotinuare gravă și este atent supravegheată.

„S-a vehiculat aseară posibilitatea de transfer la Bucureşti. Astăzi, factorii decizionali, împreună cu medicul curant, vor lua cea mai bună hotărâre pentru copil. (…) Spitalul de Copii din Iaşi reprezintă cea mai mare unitate medicală cu destinaţie pediatrică din toată regiunea. Cazuri de mari arşi au mai fost tratate la Spitalul de Copii, când celelalte centre erau suprasolicitate.Acesta cred că e cel mai mediatizat caz. Avem capacitatea în acest moment de a trata copilul, cel puţin în acest moment, până la luarea unei decizii, dar aceste pansamente instituite ar trebui să rămână 72 de ore. În momentul transportului, pe lângă instabilitatea hemodinamică şi respiratorie care se creează, vă repet, este un copil fragil, acest pansament cu presiune negativă trebuie scos, deci copilul nevidat.Există riscul de infectare în timpul transportului. Ideal este să stea copilul 72 de ore cu acest pansament, să se facă o reevaluare secundară şi în funcţie de starea copilului să decidem”, a transmis  Lavinia Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Iaşi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: