Redactia.ro
Home » Stil de viață » O mamă care a născut prin cezariană, află de la „prietenii” ei că „de fapt” nu a dat naștere

O mamă care a născut prin cezariană, află de la „prietenii” ei că „de fapt” nu a dat naștere

cezariana

Chiar și în 2020, există persoane care consideră că femeile care nasc prin cezariană nu sunt „cu adevărat” mame. În ciuda orelor de travaliu, pline de efort sau săptămânile de recuperare, dacă un bebeluș nu trece prin canalul de naștere, nu este considerat a fi născut.

Desigur, știm că aceste persoane există dar nu ne-am gândit vreodată că o să întâlnit o astfel de persoană. Din păcate, o mamă care a dat naștere prin cezariană a întâlnit o astfel de persoană, care era din propriul grup de “prieteni.”

A aflat că prietenii ei consideră acest lucru, la o mică reuniune în propria casă

“Am născut – în urgență – prin cezariană, acum șase luni”, explică ea. “Partenerul meu și cu mine ne-am decis să avem o reuniune mică cu prietenii noștrii. Unul dintre prietenii lui, pe care nu îl suport și pe care îl consider un “adevărat” sociopat, m-a întrebat dacă am un certificat de naștere pentru fiul meu. Am rămas puțin confuză și i-am răspuns că da.”

Prietenul de care este vorba a înștiințat-o că nu trebuia să primească un certificat de naștere pentru fiul ei.

“Pentru că nu i-am dat naștere natural, fiul meu a fost extras din mine precum o tumoare”, a spus ea. “Soția lui și alte câteva persoane au început să chicotească împreună cu el. Am făcut ceea ce fac mereu, l-am ignorat deoarece nu reacționez bine în astfel de situații.”

Cu toate acestea, proaspăta mămică, a ripostat spunând că, de fapt, a dat naștere fiului ei și că “se pune”, în ciuda a ceea ce încercau ei să o facă să creadă.

Oamenii erau de-a dreptul îngroziți de “calitatea” cercului de prieteni al femeii

“Încetează să mai fi prietenă cu această persoană pentru că este o tumoare ce trebuie eliminată din viața ta”, a sfătuit-o simplu și îndrăzneț un cititor.

Alte femei ce au născut prin cezariană s-au asigurat să o sprijine pe femeie.

“Am avut hemoragie și am pierdut doi litrii jumătate de sânge când am născut prin cezariană primul copil, și am fost nevoită să am o intervenție D&C (dilatare și chiuretaj), având tensiunea foarte mică. Am făcut o ușoară PTSD (Tulburare de stres post-traumatic), dar mai mult a avut de suferit soțul meu, căruia nimeni nu i-a oferit o anestezie generală în timp ce încercau să afle cum să mă aducă pe picioare… Ai fost TĂIATĂ ÎN DOUĂ pentru a putea SCOATE O FIINȚĂ UMANĂ din tine și … ești un rockstar.”

Într-o notă mai serioasă, alții au scris că ar trebui să aibă o discuție cu partenerul ei.

Una dintre persoane a scris: “Cred că este timpul să stai jos cu soțul tău și să aveți o conversație sinceră despre experiența ta asupra nașterii și de ce acel comentariu a fost incredibil de dureros. (Și cu siguranță era menit să fie dureros). Pare că ai avut o naștere traumatizantă și să fie batjocorită de “prieteni”, iar soțul tău să nu îți ia apărarea ție și familiei tale… Ugh. Chiar m-am enervat. Dar, oferindu-i beneficiul îndoielii, chiar trebuie să vorbiți serios despre asta.”

La final, cu toții au ajuns la concluzia că această persoană trebuie să nu mai fie primită în casa ei.

Mame care au născut prin cezariană, mame care au adoptat, mame care au născut natural după o cezariană, mame care au născut natural… Oricare ți-ar fi povestea și oricum ar fi ajuns copilul tău la tine, este copilul tău, și tu mama lui. Punct!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini