Redactia.ro
Home » Home » O nouă decizie față de alocații. Vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflației

O nouă decizie față de alocații. Vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflației

Alocațiile copiilor, majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflației.

Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor a hotărât, marți, ca de la 1 ianuarie 2022 să fie majorate alocațiile copiilor, însă, cu rata inflației.

O nouă decizie față de alocații. Vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflației

Alocațiile vor fi majorate la începutul anului viitor, cu rata inflației, mai exact, cu puțin peste 10 lei. Comisia de Muncă a Camerei Deputaților dat, marți, raport de adoptare  în forma venită de la Senat a OUG 123/2020 privind alocaţiile de stat pentru copii.Oana Ţoiu, președinta Comisiei  a declarat cum va avea loc următoarea creștere a alocațiilor copiilor, scrie Digi 24.

„Următoarea majorare a alocaţiilor o să fie în ianuarie 2022 cu rata de inflaţie de la acest moment. Vreau să clarific că niciuna dintre modificările realizate astăzi la comisie nu prevede micşorarea alocaţiilor, aşa cum a mai fost menţionat în parte din dezbaterile din comisie şi în spaţiul public. Niciuna dintre prevederile şi niciuna dintre propuneri nu se referea la micşorarea alocaţiilor. Ceea ce a fost astăzi adoptat în Comisia de muncă şi protecţie socială confirmă punctul de vedere al Guvernului României şi este ritmul de creştere al alocaţiilor. A fost modificat similar cu amendamentele adoptate în Senat, indexarea de la 20% care urma să aibă loc în iulie anul acesta cu indexarea cu rata inflaţiei de la 1 ianuarie 2022”, a spus Ţoiu, la Palatul Parlamentului.

Miercuri, proiectul legislativ va intra la plenul Camerei Deputaților. O altă majorare a alocațiilor ar fi trebuit să aibă loc de la 1 iulie 2021, cu 20%, după ce în ianuarie a avut loc o alta. Însă, oficialii au spus că nu au bani suficienți în buget și pentru a doua creștere. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a precizat săptămâna trecută celelalte majorări se vor face în funcție de situația economică actuală și că, în mod cert vor  creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2022.

Discuții aprinse între parlamentari în Comisia de Muncă

De asemenea, discuțiile asupra măriririi alocațiilor, nu au fost ocolite de altercații. Între Oana Țoiu, deputat USR-PLUS și Adrian Solom, deputat PSD, a fost un schimb de replici acide. Redăm mai jos dialogul:

Oana Țoiu, deputat USR PLUS: Dacă se indexează cu rata inflaţiei în 2022, asta nu afectează cuantumul alocației din iulie 2022 pentru că asta e inclus în lege și în ordonanța de urgență.

”Adrian Solomon: Păi la 1 ianuarie 2022 trebuie să dai 20% din diferenţă. Ce nu pricepeţi? Eu ştiu că pricepeţi, dar sunteţi nişte ticăloşi care vreţi să păcăliţi oamenii în continuare. Vă rog să fiţi cât se poate de exactă ce supuneţi la vot.

Oana Țoiu: Dacă m-aţi fi lăsat să termin de citit, v-aţi fi salvat energia.

Adrian Solomon: Hai să mai şi gândim nu doar să citim.

Oana Ţoiu: Sunt convinsă că aveți vocabularul necesar să depășiți zona jignirilor personale și să stăm în zona dezbaterilor.

Solomon: Gândirea e o jignire sau ce avem ? Nu ţi-am cerut să mă supui pe mine la vot, don’șoară sau doamnă.

Oana Țoiu: Rugămintea mea ar fi și e ultima dată …

Adrian Solomon: Nu te mai victimiza că dă prost”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: