Redactia.ro
Home » Știri » Când va avea loc următoarea creștere a alocațiilor. Orban: ”De la 1 ianuarie 2022”

Când va avea loc următoarea creștere a alocațiilor. Orban: ”De la 1 ianuarie 2022”

Ludovic Orban, despre majorarea alocațiilor

Alocațiile copiilor nu vor mai crește luna viitoare, așa cum era stabilit, și nici în acest an. Cei două miliarde de lei, care ar trebui acordați copiilor, nu sunt prevăzuți în buget, precizează oficialii.

Când va avea loc următoarea creștere a alocațiilor. Orban: ”De la 1 ianuarie 2022”

Nu vor mai fi majorate alocațiile copiilor de la 1 iulie și nici în următoarele luni ale acestui an. Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a precizat că următoara dublare a acestui tip de venit pentru copii va avea loc la începutul lui 2022.

”Sigur, coaliţia îşi menţine angajamentul de a realiza dublarea alocaţiilor conform legii, am stabilit să crească alocaţiile. Următoarea creştere va fi de la 1 ianuarie 2022”, a declarat Ludovic Orban, după o ședință a coaliției de guvernare, relatează știrileprotv.ro

Cu 20% ar fi trebuit crescute alocațiile de la 1 iulie. În momentul de față,  peste patru milioane de copii au alocat un buget de aproape 10 miliarde de lei. În privința unei noi majorări, această sumă ar crește cu încă aproape două miliarde de lei și s-ar depăși în total 1% din PIB, spune ministrul Muncii.

 “Un efort bugetar pe care nu știu dacă putem să-l susținem și aștept de la liderii politici rațiune, fie se prorogă termenul dacă nu se identifică sursele de finanțare, fie se iau din altă parte la rectificarea bugetară”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Premierul Florin Cîțu susține și el faptul că în acest an nu sunt bani pentru dublarea alocațiilor.

”Am discutat despre o singură creștere anul acesta a alocațiilor, la începutul anului. Care va fi dinamica în perioada următoare, pot să facă amendamente în Parlament. Dacă nu le fac la timp, bineînţeles că va trebui să facem printr-o ordonanţă de urgenţă modificarea, ca să asigurăm că nu vom avea o altă modificare în anul acesta. Nu de alta, dar nu este în buget şi atunci vom avea o problemă bugetară”, a spus Florin Cîțu.

Zilele trecute, liderul PNL, Ludovic Orban spune că în 2022 dublarea alocațiilor va avea loc tot în două etape, așa cum era stabilit pentru acest an: ianuarie și iulie.

“Au mai apărut păreri… Nu aş vrea să comentez. Sunt convins că vom ajunge la o soluţie. PNL, şi nu numai PNL, majoritatea acestei coaliţii a hotărât o formă la Senat prin care creşterea alocaţiilor s-a făcut numai de la 1 ianuarie. Hai să fim cinstiţi, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creştere a alocaţiilor în acest an dacă vrem să le creştem şi la anul. Şi ca atare, noi susţinem formula de creştere a alocaţiilor care s-a făcut la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci să se facă de la anul”, a spus Orban.

Când s-au majorat ultima oară alocațiile

Ultima majorare a alocațiilor a avut loc în ianuarie, cu 20 de procente, după ce în august, anul trecut, au fost majorate tot cu 20 %.  Astfel, în prezent cuantumul alocațiilor este de 427 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copii cu handicap, 214 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani.

De asemenea, coaliția intenționează să anuleze o nouă creștere a alocațiilor până la 1 ianuarie 2022. În Senat, deja, s-a adoptat modificarea, însă proiectul a rămas blocat la Camera Deputaților, care are calitatea de for decizional. Dacă deputații nu vor vota modificarea până la finalul lui iunie, guvernul ar putea decide amânarea majorării prin OUG.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: