Redactia.ro
Home » Știri » Se vor mai majora alocațiile copiilor în acest an? Orban: ”Nu există resurse!”

Se vor mai majora alocațiile copiilor în acest an? Orban: ”Nu există resurse!”

Ludovic Orban, asemanat cu Nicolae Ceausescu si Liviu Dragnea

După ce sâmbătă, premierul Florin Cîțu a spus că nu vor mai fi majorate alocațiile copiilor, în acest an, deoarece au crescut deja cu 20% la începutul lui 2021, și președintele PNL, Ludovic Orban, a oferit o declarație în acest sens. Potrivit lui, nu mai există resurse pentru o altă creștere.

Se vor mai majora alocațiile copiilor în acest an? Orban: ”Nu există resurse!”

”Hai să fim cinstiţi, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creştere a alocaţiilor în acest an dacă vrem să le creştem şi la anul”, a declarat, Orban, luni, în cadrul unei vizite la Pitești, potrivit știrileprotv.ro

La 1 iulie ar fi trebuit să aibă loc o nouă majorare de 20% a alocațiilor copiilor. Potrivit  alin. (3) din OUG 123/2020, în perioada 1 ianuarie 2021-1 iulie 2022, majorarea alocațiilor  se aplică de două ori pe an: luna ianuarie și luna iulie. Însă, guvernanții ridică acum din umeri.

“Au mai apărut păreri… Nu aş vrea să comentez. Sunt convins că vom ajunge la o soluţie. PNL, şi nu numai PNL, majoritatea acestei coaliţii a hotărât o formă la Senat prin care creşterea alocaţiilor s-a făcut numai de la 1 ianuarie. Hai să fim cinstiţi, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creştere a alocaţiilor în acest an dacă vrem să le creştem şi la anul. Şi ca atare, noi susţinem formula de creştere a alocaţiilor care s-a făcut la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci să se facă de la anul”, a spus Orban.

Întrebat dacă suunt parlamentari USR PLUS sau UDMR care se opun acestei variante, a majorării alocațiilor, Orban a răspuns: “Nu comentez, să se exprime ei public”.

De la 1 ianuarie 2021, alocațiile copiilor din România au fost majorate cu alte 20 de procente, după ce în august, anul trecut, au fost majorate cu aceleași procente. În ianuarie, cuantumul alocațiilor a crescut până la 427 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copii cu handicap. De asemenea, au crescut cu 214 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani.

Ce spune Florin Cîțu despre majorarea alocațiilor

Prim-ministrul a transmis, luni, că alocațiile pentru copii nu vor mai crește în acest an. Asta deoarece au crescut deja cu 20% la începutul lui 2021, iar toate celelalte propuneri de majorări erau făcute de guvernul anterior, social-democrat.

„Aici nu va trebui să existe niciun fel de discuţie, bugetul a fost aprobat şi alocaţiile au crescut la începutul anului cu 20%, este ceea ce avem în buget în acest moment, este un amendament care a trecut în Parlament, celelalte propuneri erau propuneri care ţin de PSD. Mă aştept ca membrii coaliţiei să susţină programul de guvernare al acestei coaliţii, să susţină obiectivele pe care ni le-am asumat în faţa partenerilor noştri internaţionali şi nu să susţină legi ale PSD”, a declarat Florin Cîţu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: