Redactia.ro
Home » Știri » O nouă localitate a intrat în carantină din cauza coronavirusului. 11 persoane s-au infectat cu COVID-19 după ce au participat la o înmormântare

O nouă localitate a intrat în carantină din cauza coronavirusului. 11 persoane s-au infectat cu COVID-19 după ce au participat la o înmormântare

Localitatea Godeni

11 localnici din Godeni au fost depistați cu coronavirus după ce au participat la o înmormântare. Autoritățile au decis închiderea localității și sunt așteptate rezultatele și pentru alte persoane.

Localitatea Godeni a intrat în carantină

Un alt focar de infecții de coronavirus s-a dezvoltat în localitatea Godeni din județul Argeș după ce 11 persoane au fost testate pozitiv cu cornavirus după ce au participat la o înmormântare.

Potrivit autorităților, într-o zi au fost testate 11 persoane cu coronavirus, motiv pentru care au luat decizia de a închide localitatea. De asemenea, sunt așteptate alte rezultate pentru mai multe persoane din localitate.

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare a declarat că va avea loc înnăsprirea măsurilor de prevenie a răspândirii cu COVID-19 în zona municiăiului Câmpulung Muscel, deoarece regulile nu sunt stabilite de către localnici.

„Am luat această măsură în toată zona Câmpulung după ce am sesizat că argeşenii au rămas cu sezaţia că, nefiind foarte multe cazuri aici, îsi pot permite să se relaxeze.”, a spus Soare.

25 de persoane infectate cu COVID-19 în Argeș

În județul Argeș au fost testate pozitiv 25 de persoane cu coronavirus, iar patru au fost declarate vindecate. În carantină instituționalizată se află 532 de persoane.

Conform unor surse, pacientul zero se pare că a fost un șofer care făcea curse internaționale, iar cea care a îmbolnăvit mai mulți cetățeni a fost o angajată de la Lear care a folosit mijloace de transport în comun și a intrat în contact cu mai multă lume.

Situația gravă a început în momentul în care mai multe persoane au participat la un parastas deși nu aveau voie.

Așadar, principalele măsuri luate în județul Argeș sunt:

Prezența permanentă a echipajelor de poliție la toate intrările/ieșirile din localitatea GODENI. Toate persoanele care părăsesc gospodăriile sunt verificate, pentru a vedea dacă motivele deplasării sunt conforme ordonanțelor militare în vigoare. În caz contrar, persoanele nu sunt lăsate să se deplaseze, sunt amendate și întoarse în gospodăria proprie. Nu se permit excepții și nici abateri.
– Impunerea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID 19 în CÂMPULUNG se va realiza cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, începând cu ziua de mâine.
– La CÂMPULUNG a fost evidențiat faptul că cetățenii trebuie să poarte măști de protecție în locurile aglomerate.

Loading...