Redactia.ro
Home » Știri » Fostul polițist care a băgat Spitalul Gerota în carantină a fost externat. Ce îl obligă autoritățile să facă

Fostul polițist care a băgat Spitalul Gerota în carantină a fost externat. Ce îl obligă autoritățile să facă

spitalul gerota

Fostul ofițer de poliție care fusese infectat cu coronavirus și care a contaminat Spitalul „Gerota” al Ministerului de Interne a fost externat. Bărbatul de 60 de ani a rămas cu sechele pulmonare și are nevoie de un aparat de oxigen pentru a putea repira. El va trebui să stea izolat la domiciliu încă 14 zile.

Fostul angajat al MAI a minţit că nu a călătorit în străinătate şi a infectat zeci de cadre medicale şi pacienţi la Spitalul Gerota, dar şi pe fiul, nora şi nepotul său.

Pacientul zero s-a întors la București pe 29 februarie. Acesta a luat coronavirus într-o „deplasare” în Israel petrecută alături de două doamne, infectate și ele. Surse judiciare, citate de Digi24, au povestit că infectarea primară s-a produs într-un hotel din Israel unde virusul a fost adusă de niște pelerini greci, diagnosticați, la rândul lor cu boala și care au părăsit Israelul cu două zile înainte de revenirea în țară a Pacientului Zero. Cazul a fost mediatizat în presa israeliană.

Bucureșteanul pacient ZERO e fost comandant adjunct al Poliției Capitalei, pensionar special, actual angajat la ADP sector 4 și cu toată familia angajată la stat.

Dosar penal pentru fostul ofiţer MAI

Ofiţerul în rezervă al MAI s-a ales cu dosar penal pentru a minţit autorităţile, infectând cu coronavirus alte zeci de persoane cu care a intrat în contact, inclusiv medici și pacienți din Spitalul Dimitrie Gerota, care i-a oferit îngrijiri medicale.

„Referitor la bărbatul de 60 de ani diagnosticat cu COVID-19, facem precizarea că, pe numele lui a fost deschis un dosar penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art 352 Cod Penal”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Articolul invocat prevede că nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini