Redactia.ro
Home » Știri » O nouă lovitură pentru Gabriela Firea. Ce a decis instanţa

O nouă lovitură pentru Gabriela Firea. Ce a decis instanţa

O nouă lovitură pentru Gabriela Firea. Ce a decis instanţa

Gabriela Firea primeşte o nouă lovitură în instanţă. Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de revizuire a sentinţei prin care companiile municipale au fost declarate ilegale.

Decizia a fost anunţată de USR, iar acum primarul Capitalei cere sprijinul tuturor consilierilor pentru a rezolva această situaţie.

Gabriela Firea a pierdut încă o bătălie în justiţie: Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de revizuire prin care s-a cerut anularea deciziei judecătoreşti referitoare la companiile municipale.

În luna noiembrie a anului trecut, instanţa a constatat că aceste companii au fost înfiinţate cu încălcarea legii.

Concret, hotărârile de Consiliu au fost votate cu majoritate simplă (50% plus 1 din voturile consilierilor municipali), în loc să fie luate cu majoritate de două treimi, aşa cum ar fi trebuit”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de USR Bucureşti.

Ulterior, potrivit sursei citate, SC SERVICE CICLOP SA a cerut revizuirea deciziei judecătoreşti, invocând faptul că ”avocatul nu a putut ajunge la ultimul termen al procesului şi nici nu a avut cum să anunţe acest lucru în termen de 5 zile”, spun cei de la USR.

Singura probă depusă de avocaţii angajaţi de SC SERVICE CICLOP SA a fost o adeverinţă medicală din care reiese că avocatul ”este suferind de colică biliară”.

Instanţa a respins cererea şi a menţinut astfel decizia privind ilegalitatea înfiinţării companiilor municipală”, se mai arată în comunicatul USR.

Gabriela Firea cere ajutorul grupurilor politice din CGMB

Primarul General al Capitalei cere acum sprijn de la toate grupurile politice din CGMB pentru a debloca situaţia. Reprezentanţii PMB spun că se vor propune proiecte de hotărâri care să fie „în acord cu decizia instanţei”.

Ţin foarte mult la acest model administrativ (al Companiilor Municipale -n.r.) şi sunt convinsă că bucureştenii vor avea doar de câştigat. De aceea, invit toate grupurile politice reprezentate în Consiliul General să ni se alăture în încercarea de a debloca această situaţie.

Îi rog pe consilierii generali să încerce să acţioneze dincolo de calculul politic pe termen scurt, şi să vină cu propuneri constructive de care vom ţine cont.

Bucureştenii vor şti că interesele lor au fost puse mai presus de cele politice şi electorale”, transmite Gabriela Firea, printr-un comunicat de presă.

Potrivit reprezentanţilor PMB, în CGMB se vor propune proiecte de hotărâri care să fie „în acord cu decizia instanţei”.

Citeşte şi: Firea vrea referendum în Bucureşti. Ce ar trebui să decidă bucureştenii

Citeşte şi: Firea despre DEMISIA din PSD

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: