Redactia.ro
Home » Știri » O nouă OUG pe masa Guvernului Cîțu. Se dorește implementarea certificatului digital european Covid-19

O nouă OUG pe masa Guvernului Cîțu. Se dorește implementarea certificatului digital european Covid-19

Certificat digital european Covid-19

Guvernu Cîțu pregătește noi măsuri. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că, marți, Executivul se va întruni într-o ședință unde se va aproba o ordonanță de urgență pentru implementarea certificatelor digitale europene Covid-19.

O nouă OUG pe masa Guvernului Cîțu. Se dorește implementarea certificatului digital european Covid-19

Membrii Guvernului se vor reuni, marți, într-o ședință de lucru pentru aprobarea unui demers de mult luat în calcul: implementarea certificatului digital european Covid-19, a anunțat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Aceasta a explicat și ce presupune, mai exact, documentul pe care va trebui să-l avem la noi, dovedind prin acesta vaccinarea, trecerea prin boală sau rezultat negativ de coronavirus.

”Este în funcție de situația în care ne aflăm. De exemplu, pentru o persoană testată, valabilitatea certificatului este de 24 de ore dacă vorbim de un test antigen rapid și, respectiv, de 72 de ore dacă vorbim de un test PCR. Dacă este vorba de situația în care persoana a trecut prin boală, valabilitatea este de 180 de zile de la data primului test Covid pozitiv înregistrat în corona force. Dacă vorbim de vaccinare, valabilitatea este până în luna iunie 2022 pentru o persoană vaccinată cu schema completă de vaccinare”, a declarat ministrul Sănătății.

De altfel, prim-ministrul Florin Cîțu anunța în urmă cu câteva zile, că certificatul verde digital pentru COVID va fi implementat în România de la 1 iulie. Potrivit unor surse ale știrileprotv, acesta poate fi descărcat de pe  https://certificat-covid.gov.ro.

„O să fie operaţional şi o să fie exact ca în alte ţări, o să călătorească cu certificatul verde, exact în condiţiile care sunt scrise acolo. Am avut o întâlnire cu secretarul general adjunct al Guvernului care se ocupă de aceste certificate, care este, de fapt, o aplicaţie. Şi am avut un update ieri, o să fie gata săptămâna viitoare, deci o să fie la 1 iulie operabil”, a declarat Florin Cîţu, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria

”În cazul în care persoana solicită eliberarea certificatului doar în format eletric, acesta se poate adresa medicului de familie sau la sediul direcției de sănătate publică județene, respectiv a Municipiului București.” , potrivit proiectului OUG.

Aplicația ”CoronaScan”

Pentru a împiedica falsificarea unor astfel de certificate, va exista și o aplicație, numită CoronaScan”. Ea va depista autenticitatea, valabilitatea și integritatea certificatelor, printr-un cod QR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: