Redactia.ro
Home » Știri » Primele imagini cu certificatul verde digital al Uniunii Europene. A fost testat cu succes în România

Primele imagini cu certificatul verde digital al Uniunii Europene. A fost testat cu succes în România

GALERIE FOTO (2)

Andrei Baciu a anunțat miercuri că sistemul IT pentru implementarea certificatelor verzi digitale UE este gata și a fost testat cu succes în România. Vicepreședintele CNCAV a subliniat că Polonia, Portugalia și Letonia au verificat și interconectarea sistemelor de informații. Certificatul va fi disponibil în UE de la începutul lunii iulie.

România a mai trecut un test! Sistemul informatic pentru implementarea certificatului verde digital al UE este pregătit, iar conectarea la serverul blocului comunitar european s-a realizat cu succes. În plus, colegii de la STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale au reușit să pună la punct și aplicația de verificare, ceea ce a permis țării noastre să efectueze testul complet, iar rezultatul a fost unul foarte bun. În această săptămână, în afară de România, au mai făcut verificări pentru interconectarea sistemelor informatice încă trei țări: Polonia, Portugalia și Letonia. Și aceste state au trecut cu bine de primul test„, a fost mesajul transmis de Andrei Baciu pe pagina sa persoanala de Facebook.

Secretarul de stat a informat cu ma multe aspecte, componența acestui certificat verde digital și de asemenea și cum se realizează verificarea pentru emiterea documentului.

Ca orice document oficial, certificatul digital UE conține datele de identificare ale celui care îl solicită: numele și prenumele, data nașterii, statul membru emitent, date medicale privind categoria pentru care se emite documentul, precum și un identificator unic al certificatului. Certificatele verzi digitale UE sunt gratuite și vor facilita călătoriile în blocul comunitar european fără restricții epidemiologice, nefiind îngrădită libertatea de mișcare. Documentul va putea fi tipărit sau folosit direct de pe telefonul mobil. În acest fel, timpul de așteptare în aeroporturi va fi extrem de redus, doar cât este scandat codul QR. Acest certificat ar urma să fie disponibil în Uniunea Europeană de la începutul lunii iulie.„, a continuat în postarea sa Andrei Baciu.

Verificarea pentru emiterea certificatului se va realiza prin două variante. Prima ar fi Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19, iar cea de-a doua din aplicația Corona-Forms pentru persoanele care au un test negativ în ultimele 72 de ore și persoanele care s-au recuperat după infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

sursa foto: facebook

STS a testat interconectarea la nivelul Uniunii Europene a certificatelor verzi

STS a anunțat miercuri că a reușit să testeze interconectarea certificatelor de călătorie ecologice în Uniunea Europeană. Certificatul verde ar trebui să conțină date precum numele, prenumele, data nașterii, țara membră emitentă, date medicale despre tipul de eliberare a certificatului și identificatorul unic al certificatului.

Sistemul IT dezvoltat de STS va facilita generarea de certificate digitale UE pe COVID, transmiterea funcțiilor de securitate care permit verificarea, centralizarea acestora în gateway-urile europene și verificarea codurilor QR de către alte state membre ale UE.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: