Redactia.ro
Home » Știri » O nouă pensie a apărut! Vestea pe care toți românii trebuie să o afle

O nouă pensie a apărut! Vestea pe care toți românii trebuie să o afle

Noi pensii

Senatul a respins o propunere de modificare și completare a legii care reglementează noile pensii ocupaționale în România. Propunerea legislativă a fost a deputatului PNL Florin Roman.

O nouă propunere pentru Senat

În ședința din plen de marți, Senatul a respins în calitate de primă cameră sesizată, propunerea legislativă a deputatului PNL Florin Roman, privind Codul Fiscal care vizează asigurarea unui regim fiscal pensiilor ocupaționale.

Conform raportului de respingere al Comisiei Economice, propunerea legislativă trebuia să stabilească pensiilor ocupaționale un regim fiscal relativ similar fondurilor de pensii administrate privat sau fondurilor de pensii facultative.

Propunerea legislativă a primit 90 de voturi pentru, 27 de voturi împotrivă și 13 abținere, iar în concluzie aceasta a fost respinsă.

Deputatul PNL a susținut că prin aceasă propunere legislativă se stabileau o serie de corelări și stimulente fiscale, iar aceste fonduri de pensii ocupaționale să devină benefice pentru participanți și pentru angajatorii.

Ședința condusă de Robert Cazanciuc, fiind asistat de secretarii Ion Ganea și George Dircă, a avut loc cu o prezență restrânsă în sală, iar majoritatea senatorilor au păstrat distanța socială.

Propunerea legislativă a lui Florin Roman

Proiectul legislativ propus de Florin Roman prevede ca toate contribuțiile plătite la fondurile pensiilor ocupaționale să devină venituri care nu vor fi impozitabile. Conform acestuia, la determinarea impozitului pe venitur din salarii vor fi deduse din venitul brut contribuțiile la fondurile pensiilor ocupaționale.

De asemenea, propunerea legislativă mai prevede și includerea contribuțiilor la pensiile ocupaționale în categoria veniturilor din salarii care nu sunt incluse în baza lunară de calcul al contribuțiilor asigurărilor sociale.

Legea nr. 1/2020 privind pensiile ocupaţionale creează cadrul legislativ general pentru constituirea unui nou sistem de pensii, care va sprijini în viitor creşterea veniturilor individuale de care vor beneficia pensionarii. Legea reprezintă o reformă absolut necesară (…). Din păcate, atunci când s-a elaborat legea-cadru privind pensiile ocupaţionale, legiuitorul a omis să coreleze prevederile acesteia cu prevederile Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal. Din această cauză, motivaţia angajaţilor şi a angajatorilor de a demara aderarea la un fond de pensii ocupaţionale este nesemnificativă”, a preicizat Florin Roman.

Mai exact, Florin Roman dorește să ofere pensiilor ocupaționale un regim fiscal similar fondurilor de pensii administrate privat sau fondurilor de pensii facultative.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: