Redactia.ro
Home » Stil de viață » O nouă teamă în rândul cuplurilor. A apărut moda tehnosexualilor

O nouă teamă în rândul cuplurilor. A apărut moda tehnosexualilor

Pandemia a dezvoltat cu siguranță mai mult ca niciodată atașamentul față de gadgeturi și telefoane mobile.

Statisticile arată că în timpul pandemiei vânzările online de gadgeturi au avut creșteri cu până la 40 de procente față de aceeași perioadă a anului trecut.

Un studiu mai arată că, bărbații și femeile au devenit atașați de vocea gadgeturilor lor, iar principala excitare este interacțiunea cu telefonul lui, ceea ce a dat naștere unei categorii numită tehnosexuali.

Fie că este vorba de  sunetul de receptare a unui mesaj, de glisarea spre dreapta sau de tonurile seducătoare și autoritare ale unui serviciu de voce bazat pe cloud, tehnologia îndeplinește prin mobilizarea sistemului de recompensare din creier și eliberarea de dopamină – „hormonul fericirii”.

Activitatea instantanee de utilizare a tehnologiei lor – aprecieri și comentarii – este ca o pornire sexuală.

Tehnologia a devenit un stimulator de dopamină atât de la îndemână, este ca și cum ai avea o jucărie sexuală în buzunar.

Motivul pentru care unii dintre noi pot susține o relație sănătoasă cu tehnologia, în timp ce alții nu, se rezumă la o teamă profundă de intimitate – trăsătura principală a tehnosexualului, care fiind acasă, adesea singur, s-a intensificat.

 

Loading...