Redactia.ro
Home » Știri » O nouă tragedie pe Lacul Morii, la nici o lună de la moartea Anei Oros! O altă femeie a fost atacată de doi câini de luptă

O nouă tragedie pe Lacul Morii, la nici o lună de la moartea Anei Oros! O altă femeie a fost atacată de doi câini de luptă

GALERIE FOTO (3) O nouă tragedie pe Lacul Morii, la nici o lună de la moartea Anei Oros! O altă femeie a fost atacată de doi câini de luptă

O nouă tragedie a avut loc pe Lacul Morii, după ce Ana Oros a fost ucisă în zonă la finalul lunii ianuarie. De data aceasta, o femeie a fost atacată de doi câini de luptă care, spre uimirea tuturor, erau liberi pe stradă, deși aveau stăpâni. Femeia a sărit peste dig din disperare și așa a reușit să își salveze viața.

Un nou atac al câinilor de luptă

Cazul Anei Oros, femeia ucisă în zona Lacui Tei de către câinii aflați în libertate acolo, nu a fost o lecție pentru nimeni. O situație asemănătoare a avut loc din nou în zona respectivă, dar, din fericire, victima a fost inspirată și a reacționat imediat. Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București (ASPA) dezvăluie faptul că, la 14 februarie, doi câini de luptă au atacat o persoană care se plimba cu câinele ei pe digul de la Lacul Morii.

Atacatorii au fost acum doi câini din rasa Cane Corso, care au evadat din curtea stăpânilor. Victima a povestit pentru oameni legii că cei doi câini au văzut-o pe dig, după care au început să alerge spre ea și animalul său de companie pe care îl scosese la plimbare. Aceștia s-au repezit și i-au atacat cățelușa, dar femeia a avut buna intenție de a sări peste dig.

Ideea ei a salvat-o de la moarte, pentru că cei doi câini nu au mai reușit să sară digul. Aveau o greutate mare, de peste 50 de kilograme, ceea ce i-a împiedicat să mai ajungă la stăpână și cățelușul ei.

Oamenii legii nu au dat nicio amendă

Anunțul a fost făcut chiar de către oamenii legii printr-o postare pe rețelele de socializare, unde au povestit cum s-a desfășurat toată tragedie. Din cele precizate reiese că doar unul dintre câini era microcipat, chiar dacă legea obligă deținătorii de câini de luptă să ia măsuri importante. Deși au precizat că proprietarul nu s-a conformat, nimeni nu a aplciat sancțiuni în acest sens.

În astfel de situații, amenda este de 5.000 lei, însă polițiștii Secției 20 nu au aplicat sancțiunea, pe motiv că nu este responsabilitatea lor și nu au competențele necesare. Câinii nu ajuns într-un adăpost, așa cum trebuia, explicația fiind că au un proprietar, care deja i-ar fi recuperat. Rămâne de văzut dacă bărbatul va răspunde pentru faptele sale.

„Noi le-am solicitat să sesizeze instituția pe care o consideră competentă pentru aplicarea sancțiunii de nemicrocipare a celui de-al doilea câine. Facem precizarea așadar, câinii nu au ajuns într-un adăpost ASPA, fiind câini cu proprietar, ce a fost identificat încă din seara incidentului.“, conform celor de la ASPA.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: