Redactia.ro
Home » Știri » O nouă tragedie s-a produs în masacrul din Congo. Mihai Trocan, fost polițist la Serviciul de Acțiuni Speciale, ucis într-un atac

O nouă tragedie s-a produs în masacrul din Congo. Mihai Trocan, fost polițist la Serviciul de Acțiuni Speciale, ucis într-un atac

Politist mort in Congo. Sursă foto: Facebook

Familia lui Mihai Trocan, fost polițist la Serviciul de Acțiuni Speciale, trece prin momente de durere și confuzie, pregătindu-se pentru înmormântarea acestuia. Mihai Trocan a fost ucis în Congo, unde lucra ca mercenar. Evenimentul tragic aduce în prim-plan pericolele imense la care se expun românii care aleg să lucreze în zone de conflict pentru câștiguri financiare.

O altă tragedie s-a produs în masacrul din Congo

Mihai Trocan s-a pensionat în urmă cu doi ani și a decis să plece în Congo pentru a lucra ca mercenar, atras de salariul de 5.000 de dolari pe lună. În luna februarie a acestui an, alți trei mercenari români și-au pierdut viața într-un atac al rebelilor, subliniind pericolele imense din această zonă instabilă.

Pentru familia lui Mihai Trocan, pierderea este devastatoare. Ei se pregătesc acum să își ia rămas bun de la un soț, tată și frate, ale cărui decizie de a merge în Congo le-a adus o durere de neimaginat. Lacrimile și întrebările fără răspuns domină aceste momente dificile.

Dragi guvernanți și cetățeni care credeți că avem pensii speciale,

Azi a mai murit unul dintre cei care au purtat cu mândrie uniforma Poliției Române! 

Mihai Trocan ieșise la pensie de la SAS și din cauza pensiei imense și nesimțite pe care o lua s-a decis să plece în #Congo să producă mai mulți bănuți pentru fata pe care o avea.

S-a dus pe câmpul de luptă în timp ce alții stau acasă prin cârciumi și comentează de salariile și pensiile celor din sistemul de ordine publică.

Pe 15.06.2024 acesta a fost rănit de o grupare M23 care luptă împotriva statului congolez și trimis în țară într-o stare critică.

In cursul nopții inima acestuia a cedat! 

Dumnezeu să te ierte!

 Te-am cunoscut „La gard” așa cum spuneam toți.

 Am discutat ore întregi despre fetița ta…

,nici acum nu-mi vine să cred că trebuie să discut la trecut despre tine. 

 Ultima dată mi-ai scris: ” Te pupă tati! „,pentru că te-ai comportat ca un tătic pentru mulți polițiști tineri.

Condoleanțe familiei!  

Mihai Trocan nu este un caz izolat

Sute de români, foști militari, polițiști, jandarmi sau agenți de pază, sunt angajați de firme private și pleacă să lupte în cele mai periculoase zone de conflict ale lumii. Pentru mulți, motivația principală este financiară, întrucât salariile oferite sunt mult peste media câștigurilor din România.

În ciuda pericolelor evidente, cererile pentru astfel de posturi continuă să curgă. Atracția unui salariu mare, comparativ cu standardele din România, îi determină pe mulți să își asume riscuri imense.

Viața de mercenar este departe de a fi una ușoară. Acești oameni sunt expuși zilnic pericolelor de moarte, violenței extreme și condițiilor dure de viață. În multe cazuri, sunt nevoiți să facă față unor conflicte de neînțeles și să lupte pentru cauze pe care nu le înțeleg pe deplin.

Mihai Trocan și ceilalți mercenari români care și-au pierdut viața în Congo reprezintă sacrificiul suprem făcut pentru un câștig material. Acești oameni au lăsat în urmă familii îndurerate, prieteni și o țară care acum trebuie să se confrunte cu realitatea dură a alegerilor lor.

Pentru familiile și prietenii celor care au plecat, rămân multe întrebări fără răspuns. De ce au ales să plece în astfel de misiuni periculoase? A meritat riscul? Ce se poate face pentru a preveni astfel de tragedii în viitor? Aceste întrebări persistă și amplifică durerea pierderii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: