Redactia.ro
Home » Știri » O nouă tranșă de peste 200.000 de vaccinuri Pfizer va ajunge luni în România

O nouă tranșă de peste 200.000 de vaccinuri Pfizer va ajunge luni în România

O nouă tranșă de peste 200.000 de vaccinuri Pfizer va ajunge luni în România

O nouă tranșă de peste 200.000 de vaccinuri Pfizer va ajunge luni în România. Comitetul Național de Coordonare a Activității de Vaccinare a anunțat că luni, 1 martie, va ajunge o nouă tranșă, de 2.14.110 de doze de vaccin produs de Pfizer BioNtech, în România.

O nouă tranșă de peste 200.000 de vaccinuri Pfizer va ajunge luni în România

O nouă tranșă de peste 200.000 de vaccinuri Pfizer va ajunge luni în România. Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare, în cursul zilei de luni, va ajunge o nouă tranșă de doze de vaccin Pfizer. Este vorba despre 214.110 de doze de vaccin Pfizer BioNTech. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, CLuj Napoca și Timișoara. De asemenea, transportul către centrele de stocare este asigurată de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Dozele de vaccin Pfizer sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă. Procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Capitală, cât și din țară, iar un număr de 60.840 de doze de vaccin rămân la Centrul Național de Stocare București. La centrul Regional de Depozitare Brașov vor ajunge 24.570 de doze de vaccin, la Centrul Regional de Depozitare Cluj vor ajunge 28.080 de doze, la Centrul Regional de Depozitare Constanța, 24.570 de doze, la Centrul Regional de Depozitare Craiova, 23.400 de doze, la Centrul Regional de Depozitare Iași, 28.080 de doze, iar la Centrul de Depozitare Timișoara, 24.570 de doze de vaccin.

Totodată, în centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșă curentă, cât și în tranșele anterioare. Acestea se fac pe baza solicitărilor transmize la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. Conform CNV, de sâmbătă, au început programările de vaccinare la Pfizer, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva coronavirusului. Astfel, persoanele cu boli cronice, cu vârste cuprinse peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități se pot programa pentru vaccinul Pfizer BioNtech. Programările de vaccinare sunt cunoscute deja. prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/curant, cât și prin call-center, la numărul 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte. Următoarea tranșă de vaccin ar putea fi adusă în România peste o săptămână, abia pe 8 martie. În prezent se așteaptă confirmarea oficialî în acest sens din partea companiei producătoare.

Vaccinul Johnson&Jonhson la un pas de autorizate în SUA

Conform New York Times, vaccinul anti-coronavirus Johnson&Johnson ar urma să fie autorizat în Statele Unite de Administrație pentru Alimente și Medicamente. Vineri, acesta a fost votat în unanimitate de membrii unui grup format din medici infecționiști și epidemiologi. Vaccinul Jonson&Johnson va fi primul vaccin din lume care se va administra într-o singură doză. În urma testelor, s-a dovedit că vaccinul a avut o eficiență de 86% în SUA și de 82& în Africa de Sud. „O să ajungă doze noi, luând în calcul autorizarea de urgență a vaccinului Johnson&Johnson. Vom avea 3 vaccinuri, și anume Modera și Pfizer, care sunt administrate în prezent, și vaccinul dintr-o singură doză J&J”, a declarat Gavin Newsom, guvernatorul statului California.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: