Redactia.ro
Home » Știri » O nouă tranșă de vaccin de la Pfizer ajunge luni în România! Unde va fi distribuit

O nouă tranșă de vaccin de la Pfizer ajunge luni în România! Unde va fi distribuit

O nouă tranșă de vaccin de la Pfizer ajunge luni în România! Unde va fi distribuit

A zecea tranșă de vaccinuri Pfizer/BioNTech va sosi luni în România. Peste 200.000 de doze vor intra în țară, fiind cea mai mare tranșă de până acum. 

O nouă tranșă de vaccin de la Pfizer ajunge luni în România

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis duminică un comunicat prin care a anunțat că zecea doză de vaccinuri anti-covid va ajunge luni, 22 februarie, în România.

”Mâine, 22 februarie, sosește în România, pe cale aeriană, cea de a zecea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 201.240 doze de vaccin. Acestea vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara”, a transmis Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), duminică.

O nouă tranșă de vaccin de la Pfizer ajunge luni în România! Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

„Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă”, menționează CNCAV.

Cele peste 200.000 de doze vor fi distribuite astfel:

 • Centrul Național de Stocare București: 59.670 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 23.400 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 23.400 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Iași: 23.400 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 23.400 doze.

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București”, mai arată sursa citată.

O nouă tranșă de vaccin de la Pfizer ajunge luni în România! Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 1 martie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Tranșele de vaccin livrate până acum de Pfizer

Până acum, România a primis 1.308.509 de doze de vaccin produse de Pfizer/BioNTech și au fost administrate 1.220.088 dintre ele.

 • 13 februarie – 196.560 doze
 • 8 februarie – 163.800 doze
 • 1 februarie – 163.800 doze
 • 26 ianuarie – 95.940 doze
 • 18 ianuarie – 87.750 doze
 • 11 ianuarie – 150.150 doze
 • 6 ianuarie – 150.150 doze
 • 29 decembrie – 140.400 de doze
 • 25 decembrie – 9.750 de doze

A fost înregistrată prima reacție adversă severă la vaccinul Pfizer

S-a înregistrat prima reacție adversă severă la vaccinul Pfizer. I s-a întâmplat unei persoane cunoscute din România, care are afecțiuni cronice și face dializă. Aceasta s-a prezentat pentru administrarea rapelului și a manifestat o stare de rău în timpul ședinței de dializă. Persoana este acum supravegheată de medici.

Înainte ca în România să înceapă vaccinarea anti-Covid, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de imunizare în țară, spunea că reacțiile adverse ale vaccinului anti-Covid sunt cele normale oricărui tip de vaccin.

”Studiile clinice efectuate la acest moment generează un profil de siguranţă foarte bun, în sensul în care s-au înregistrat reacţii adverse obişnuite, reacţii adverse care nu necesită o atenţie medicală deosebită şi sunt cele înregistrate în orice tip de activitate de vaccinare şi de proces de vaccinare. Mă refer în mod deosebit la reacţiile adverse locale, cu durere locală, roşeaţă, tumefacţie şi reacţii adverse generale, cum sunt dureri musculare, dureri articulare, dureri de cap, febră. Sunt reacţiile adverse care au fost raportate de parte dintre persoanele care au fost vaccinate în studii clinice, însă vreau să subliniez că şi persoanele din lotul placebo, persoanele care nu au primit vaccin, au raportat, mare parte dintre ele, acest tip de reacţii adverse care ţin de fapt de trauma locală la momentul înţepăturii, o mare parte dintre acestea”, a precizat Valeriu Gheorghiță, înainte ca în România să înceapă etapa de vaccinare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: