Redactia.ro
Home » Știri » O polițistă din București s-a sinucis! Femeia lucra la Direcția Generală Anticorupție

O polițistă din București s-a sinucis! Femeia lucra la Direcția Generală Anticorupție

O polițistă din București s-a sinucis! Femeia lucra la Direcția Generală Anticorupție

Este doliu în Poliția din Capitală! O polițistă din București s-a sinucis noaptea trecută. Femeia, care lucra la Direcția Generală Anticorupție, s-a aruncat de la etajul 9 al blocului în care locuia, în sectorul 3.

O polițistă din București s-a sinucis! Femeia lucra la Direcția Generală Anticorupție

Polițista, în vârstă de 51 de ani s-a sinucis acasă. Potrivit unor surse judiciare, aceasta nu era căsătorită și nu avea copii. Locuia la etajul 9 într-un bloc din sectorul 3 al Capitalei și a lăsat un bilet de adio.

De asemenea, femeia a scris un bilet de adio pe mai multe pagini. Mai avea puțin până la pensionare, însă, a decis să-și pună capăt zilelor și s-a aruncat de la etajul 9, îmbrăcată în haine de casă, scrie Gândul. Mama polițistei locuiește la Roman și mai avea un frate în Anglia.

Suicidul în România, peste media europeană la grupele de vârstă cele mai predispuse

Potrivit Eurostat, grupele de vârstă cu cea mai mare incidenţă a sinuciderii sunt: 15 – 19 ani, 50 – 54 de ani şi peste 85 de ani. Lituania, ţara europeană cu cei mai mulţi sinucigaşi, are o rată a sinuciderilor de zece ori mai mare decât Grecia, ţara cu cei mai puţini sinucigaşi.

Ratele sinuciderii sunt reduse în ţările din sudul Europei – Grecia, Cipru, Italia, Malta, Spania şi Portugalia -, dar şi în Marea Britanie, şi ridicate în statele baltice şi din Europa Centrală şi de Est – Lituania, Ungaria şi Letonia, precum şi Finlanda.

Ratele de deces prin sinucidere sunt de trei ori mai mari pentru bărbaţi decât pentru femei în întreaga Uniune Europeană, cu variaţii mari între ţări.  În România, sinuciderea în rândul tinerilor cu vârste între 15 şi 19 ani înregistrează o rată de 6,3 decese la 100.000 de locuitori, comparativ cu media europeană de 4,6. Rata suicidului masculin este de 9,2, comparativ cu 6,9, media UE, iar rata suicidului feminin, de 3,2, comparativ cu 2,2, media UE.

În cazul grupei de vârstă 50 – 54 de ani, România are o rată de 22 de sinucideri la 100.000 de locuitori pentru ambele sexe, comparativ cu 18,3 media europeană. Dacă rata suicidului în rândul femeilor românce cu vârste între 50 şi 54 de ani s-a situat sub media europeană (5 decese la suta de mii de locuitori, comparativ cu 8,1 decese la suta de mii de locuitori – media UE), rata suicidului masculin a fost una foarte mare, de 40,6, comparativ cu 28,7 la suta de mii de locuitori – media UE.

Pe de altă parte, la grupa de risc suicidar 50 – 54 de ani pe primele locuri sunt lituanienii, maghiarii, slovenii şi polonezii. Ţările cu cele mai puţine cazuri de suicid la această categorie de vârstă sunt Spania, Marea Britanie şi Grecia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: