Redactia.ro
Home » Stil de viață » O rețetă extraordinară pentru cozonaci. Așa ies pufoși și dulci

O rețetă extraordinară pentru cozonaci. Așa ies pufoși și dulci

rețete extraordinare pentru cozonaci

Cozonacul este nelipsit de pe masa de sărbători. Fie de Crăciun sau de Paști, el este mereu acolo. Este destul de greu să îi pregătești, însă, iată câteva rețete ce sunt delicioase și merită toată munca!

Rețete de cozonaci. Așa ies cel mai bine de fiecare dată

Cozonacii nu sunt ușor de preparat, însă, dacă reușești să îi faci vezi suprinde plăcut pe toată lumea. Iată câteva rețete de cozonaci ce vor ieși perfect de fiecare dată!

Rețeta de cozonac pufos ca la bunica

Pentru această rețetă avem nevoie de:

4 gălbenușuri

1/2 litru de lapte

1 kg de făină

300 grame de zahăr

75 grame de drojdie proaspătă

100 ml ulei

100 grame stafide

esență de vanilie

esență de rom

coajă rasă de la o lămâie

coajă rasă de la o portocală

1 linguriță de sare

Ingrediente pentru crema „cozonacului bunicii”

150 g de miez de nucă (tocat mărunt)

8 linguri de cacao

zahăr pudra (după gust)

50 g stafide (tocate)

2 plicuri zahăr vanilat

coajă rasă de la o portocală

Cozonac ca la bunica pas cu pas

Începem rețeta de cozonac prin a pune stafidele în esența de rom. Punem laptele pe foc, adăugăm și zahărul. Separat într-un castron punem într-o știa alături de o linguriță de zahăr și opt de lapte, după ce s-a dizolvat complet punem și făină și o lăsăm să dospească timp de 10 minute. Între timp batem gălbenușuri le cu mixerul până acestea devin spuma adăugăm esența de vanilie coaja de lămâie sau de portocală și amestecă începem să frământăm . Punem laptele cald treptat în făină după maiaua și frământăm pentru 15 minute.

Punem și amestecul de vanilie și coajă de portocală adăugăm uleiul cald și stafidele cu rom și apoi punem ingredientul secret: untură în loc de ulei. După ce punem untura și stafidele cu rom frământăm, iarăși acoperim ligheanul cu un prosop și îl ține la căldură 30 de minute. Facem umplutura amestecăm casă în castron miezul de nucă cacao stafide coajă de portocală și zahăr împarte în patru părți două pentru fiecare dintre cei doi cozonaci întinde foaia de aluat punem compoziția și o așeăzm în formă de cruce.

Înțepăm cozonacii din loc în loc îi ungem cu galben uși și presărăm zahăr peste ei îi lăsăm la dospit în tavă 30 de minute și coacem la cuptor la 180 ° timp de 45 de minute