Redactia.ro
Home » Știri » Rețeta de cozonac a lui Radu Anton Roman. Care este secretul aluatului, potrivit celui mai mare gastronom român

Rețeta de cozonac a lui Radu Anton Roman. Care este secretul aluatului, potrivit celui mai mare gastronom român

Rețeta de cozonac a lui Radu Anton Roman. Care este secretul aluatului, potrivit celui mai mare gastronom român

Rețeta de cozonac a lui Radu Anton Roman. Află cum să faci un aluat perfect și o umplutură delicioasă. Pregătește cozonacul de Paște, după sfaturile celui mai mare gastronom român.

Gospodinele care vor să obțină un cozonac extraordinar, pot apela la rețeta din cărţile de bucate ale lui Radu Anton Roman. Marele maestru al bucătăriei tradiționale oferă rețete delicioase și tehnici care nu dau greș.

Cozonac ca al lui Radu Anton Roman cu care mergi la sigur

Rețeta de cozonac a lui Radu Anton Roman – ingredientele necesare:

Pentru aluat, folosește o jumătate de kilogram de făină. Mai ai nevoie de 350 de grame de zahăr, o lingură de rom, o linguriță de esență de rom, 350 ml de lapte, 2 linguri de ulei de floarea soarelui, 300 de grame de unt 80% grăsime. La acestea se mai adaugă o lingură de smântână cu 20% grăsime, 2 pliculețe de zahăr vanilat, 16 gălbenușuri, 8 albușuri, un ou întreg, coajă rasă de lămâie și de portocală, 50 grame de drojdie proaspătă și jumătate de linguriță de sare.

Pentru umplutură, folosește 4 albușuri, 15 grame de cacao, 70 grame de zahăr, o linguriță de esență de rom și una de esență de vanilie, 150 de grame de stafide.

Întâi, dizolvă drojdia într-un pahar de lapte călduț. Pune 400 de grame de făină, neapărat cernută! Amestecă bine. Separă ouăle și amestecă gălbenușurile cu 300 grame de zahăr și cu pliculețele de zahăr vanilat. Albușurile le bați ca pentru bezele. Combină gălbenușurile cu albușurile. Încorporează ouăle în aluatul frământat, apoi adaugă și restul de făină. Încorporează untul topit și frământă bine.

Împarte aluatul în 4 și prepară umplutura, amestecând toate ingredientele. Fiecare bucată de cocă se întinde, se umple cu un sfert din umplutură și se rulează. Cozonacii se impletesc din câte două suluri, rezultând două bucăți.

Se coc la foc mic, aproximativ 40 de minute, verificând cu scobitoarea.

Rețeta de cozonac a lui Radu Anton Roman. Care este secretul

Iată care sunt sfaturile lui Radu Anton Roman pentru gospodine:

„Cozonacii se fac într-o încăpere cât de cât caldă, chiar în zăduf. Drojdia se desface într-un pahar de lapte călduţ şi într-o linguriţă de zahăr şi se lasă să se trezească la viaţă. Într-un castron se opăresc 3 linguri de făină cu un pahar de lapte clocotit şi se amestecă bine, să nu facă cocoloaşe. Aluatul se lasă să se dospească 2-3 ore, la căldură uscată şi sănătoasă. De asemenea, tăvile de cozonac trebuie unse cu unt.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: