Redactia.ro
Home » Știri » O româncă e baricadată în Fâșia Gaza! Strigătul disperat: „Ambasada nu ne-a scris niciun cuvânt. Nu ştim unde să ne ducem. Vrem doar să ieșim de aici”

O româncă e baricadată în Fâșia Gaza! Strigătul disperat: „Ambasada nu ne-a scris niciun cuvânt. Nu ştim unde să ne ducem. Vrem doar să ieșim de aici”

GALERIE FOTO (3)

O româncă rezidentă în Fâșia Gaza a împărtășit, în direct la Antena 3 CNN, experiența sa înfricoșătoare trăită în haosul generat de Hamas. „Pereții și geamurile cad peste noi. Nu a mai rămas nimic”, mărturisește ea, vizibil afectată și plângând.

O româncă e baricadată în Fâșia Gaza

Situația se agravează continuu în Fâșia Gaza, unde militanții Hamas îi instruiesc pe localnici să nu părăsească regiunea.

Între timp, forțele armate israeliene așteaptă comanda pentru o invazie terestră și au oferit un ultimatum de 24 de ore pentru evacuarea zonei de către cetățeni.

Elena Halalu, o româncă care locuiește în Fâșia Gaza, exprimă cu disperare că autoritățile române nu au furnizat până în acest moment niciun fel de comunicat privind procedurile de evacuare, lăsând comunitatea românească în incertitudine cu privire la pașii pe care ar trebui să îi urmeze în continuare.

„Nimeni nu a luat legătura cu noi. S-a produs un haos total. Ambasada nu ne-a scris niciun cuvânt de dimineață. Nimic, nimic, nimic. Nu știm unde să ne ducem.

Am primit mesaje pe telefon de la românii care au reușit să prindă puțin internet sau să aibă baterie. Deja sunt zile de când nu avem lumină. Internetul și rețelele de telefonie sunt dărâmate. Foarte greu ținem legătura între noi.

Nu știm unde să ne ducem! Nu mai sunt clădiri! Nu mai este nimic, inclusiv blocurile cu 12-13 etaje. Au rămas doar câteva case. Cad pereții și geamurile peste noi. Nu a mai rămas nimic.

Palestinian women check the damage inside an apartment in a heavily-damaged building in Gaza City early on May 12, 2021, following continued Israeli airstrikes on the Palestinian territory overnight. Israeli air raids in the Gaza Strip have hit the homes of high-ranking members of the Hamas militant group, the military said Wednesday, with the territory’s police headquarters also targeted.,Image: 610412366, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Am scris de dimineață la Ambasadă și nu am primit niciun cuvânt. I-am solicitat statului român să ne ajute să ieșim de aici. Suntem foarte mulți români.

Nu mai sunt provizii. Nu mai este nimic, nici apă. Suntem terminați psihic. Nu am dormit de aproape o săptămână.

Nu ne mai trebuie mâncare. Vrem doar să ieșim de aici”, a spus românca, în direct la Antena 3 CNN.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: