Redactia.ro
Home » Știri » O școală din Gorj a fost evacuată în urma cutremurului de azi. Elevii au fugit îngroziți din bănci

O școală din Gorj a fost evacuată în urma cutremurului de azi. Elevii au fugit îngroziți din bănci

GALERIE FOTO (3) Când începe Programul Național „Masă sănătoasă”? De când primesc elevii o masă caldă sau un pachet alimentar de 15 lei pe zi

Un alt cutremur a avut loc astăzi în Oltenia. Seismul destul de puternic a înregistrat 4,4 grade pe scara Richter și a provocat panică în rândul oamenilor. Pericolul este unul foarte mare în unele clădiri din Gorj, printre care și școli, motiv pentru care unii elevi au fost evacuați de urgență astăzi. Iată imaginile groazei, cu copiii speriați de un alt cutremur de proporții.

Elevi evacuați dintr-o școală cu risc seismic ridicat

Un cutremur de 4,3 grade a avut loc astăzi, la ora 11.11, fiind considerat cea mai mare replică de până acum. După cutremurul de 5,7 grade de marți, au urmat peste 480 de replici și numărul lor este în creștere, dar cea de astăzi a provocat mare panică printre oameni. Mulți au ieșit disperați din casele lor de teamă că acestea s-ar putea prăbuși.

Angajați ai unor instituții importante au fugit de la birouri direct în stradă și o situație similară a fost întâlnită și în rândul elevilor. Copiii dintr-o școală din Târgu Jiu au fost evacuați de urgență după replica de astăzi. Cadrele didactice s-au mobilizat rapid și i-au scos pe toți afară în siguranță.

Cu toții erau de-a dreptul disperați și au ieșit doar cu ce aveau pe ei pentru a se salva, în cazul în care lucrurile ar fi degenerat. Se temeau să se mai întoarcă la cursuri și s-au așezat în curtea școlii, unde erau mult mai feriți în cazul unei alte replici.

Vacanță pentru mai mulți elevi din Gorj

Autoritățile au luat măsuri în ceea ce privește instituțiile de învățământ de la noi din țară care prezint un risc seismic ridicat. Mai exact, sunt peste 100 de școli luate în evidență de către stat, unde vor fi făcute îmbunătățiri substanțiale în ultima perioadă, astfel încât cursurile să aibă loc în siguranță.

„Cele 118 şcoli care sunt la acest moment în evidenţele autorităţilor statului român, indiferent de numele acelei autorităţi, ca fiind în situaţie de risc seismic gradul 1, mai ales în contextul recentului cutremur din regiunea Oltenia, ele vor fi prioritate pentru programele guvernamentale”, a declarat Dan Cărbunaru.

Elevii din Târgu Jiu ar putea sta acasă și săptămâna viitoare, după ce clădirile mai multor școli au fost afectate. Până acum, 11 instituții de învățământ au fost avariate semnificativ după seismul de marți din Oltenia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: