Redactia.ro
Home » Știri » O substanță cancerigenă a fost găsită în diverse deodorante cunoscute! Ce spun specialiștii

O substanță cancerigenă a fost găsită în diverse deodorante cunoscute! Ce spun specialiștii

O substanță cancerigenă a fost găsită în diverse deodorante cunoscute! Ce spun specialiștii

O substanță cancerigenă a fost găsită în diverse deodorante cunoscute! Aceste produse ar trebui retrase de pe piață. 

O substanță cancerigenă a fost găsită în diverse deodorante cunoscute! Ce spun specialiștii

Un nivel ridicat de substanță cancerigenă a fost găsit în diverse spray-uri antiperspirante și deodorante de corp. Aceste produse ar trebui retrase de pe piață, potrivit unui laborator independent de testare într-o petiție depusă de Administrația americană pentru Alimente și Medicamente.

Spray-urile sunt cele mai recente produse cu aerosoli în care au fost descoperite substanţe chimice care cauzează cancer, inclusiv creme de protecţie solară şi antifungice. În urmă cu câteva luni, Johnson & Johnson a retras anumite spray-uri cu aerosoli pentru protecţie solară comercializate sub mărcile Neutrogena şi Aveeno.

Beiersdorf AG a retras unele spray-uri Coppertone de acelaşi tip. Ulterior, Bayer AG a retras produse Lotrimin şi Tinactin cu pulverizator utilizate de sportivi, după ce anumite teste au arătat că unele mostre conţineau benzene, subsțanța cancerigenă.

Acțiunile de a scoate produsele contaminate de la vânzare au început după ce Valisure, laborator independent de testare din New Haven, a abunțat FDA în luna mai cu privire la descoperirea de benzen în produse cu protecţie solară.

Au fost testate 108 loturi de spray-uri antiperspirante și deodorante

Laboratorul Valisure a testat în ultimele luni 108 loturi de spray-uri antiperspirante şi deodorante din 30 de branduri şi a detectat benzen în 59 dintre ele la nivel de trei ori mai mare decât cantitatea găsită în produsele de protecţie solară.

Cel mai mare nivel a fost găsit în mărcile Old Spice şi Secret ale Procter & Gamble Co. În aceași categorie, cu nivel ridicat, se găsesc şi antiperspirantele Equate fabricat de Walmart Inc. şi Suave al Unilever PLC. Majoritatea spray-urilor în cazul cărora Valisure a descoperit benzen sunt destinate axilei, însă laboratorul a găsit benzen şi într-un deodorant de corp de Victoria’s Secret & Co. şi în spray-ul intim Summer’s Eve al Prestige Consumer Helathcare Inc.

David Light, CEO al Valisure, a explicat că e posibil ca această contaminare să fie rezultatul materialelor folosite de companii ca agenţi de propulsie, precum butanul şi propanul, care sunt distilate de petrol produse prin rafinarea ţiţeiului.

„Butanul este lichid inflamabil. Propanul este acelaşi lucru pe care îl foloseşti să aprinzi grătarul. Aceste gaze vin din pământ, la fel şi benzenul. Benzenul este un contaminant cunoscut al acestor produse. Pare probabil că aceşti agenţi de propulsie sunt sursa”, a declarat David Light.

Etichete: