Redactia.ro
Home » Homepage » Firma din Timişoara a făcut deratizare şi la grădiniţe, cu aceeași substanță toxică

Firma din Timişoara a făcut deratizare şi la grădiniţe, cu aceeași substanță toxică

deratizare

Firma care a făcut deratizare în două blocuri din Timișoara a dat cu soluție și la o grădință privată din oraș. Substanța toxică a fost cumpărată de pe piața neagră.

Apar noi detalii șocante despre cazul intoxicației de la Timișoara. Firma Bistim Dera SRL responsabilă pentru tragedie a acționat și la o grădiniță privată din oraș, potrivit ziare.com. La grădiniță s-a făcut deratizare și dezinsecție cu o soluție care are în compoziție fosfură de aluminiu, aceeași substanță utilizată și la blocul în care 3 persoane au murit iar alte 30 au avut nevoie de îngrijirea medicilor.

Ulterior, directoarea a alertat autoritățile. Directorul DSP Timiș, Cornelia Matac, a spus că nu a primit sesizări în acest caz. „Nu am primit nicio informare sau sesizare în acest sens, nici pentru alte cazuri. deci nu au fost sesizate cazuri la grădiniță sau alte locații decât strada Mioriței nr.8”, a declarat Cornelia Matac într-o intervenție telefonică la Digi24. Întrebată ce va face DSP Timiș cu aceste noi informații, Cornelia Matac a afirmat că „vor fi verificate toate aceste aspecte”.

Soluția a fost cumpărată de pe piața neagră

Patronul firmei de deratizare din Timişoara a cumpărat substanțele folosite de la „o cunoștință”, fără documente. El știa că substanțele sunt mai puternice decât de obicei, dar a primit asigurări că apartamentele în care a făcut dezinsecția nu erau locuite. Avocatul administratorului firmei Bistim Dera a declarat că acesta a recunoscut faptele, a colaborat cu anchetatorii şi regretă totul. „A fost un incident total nefericit și pentru el chiar surprinzător, aș putea spune, nu se aștept să fie un astfel de deznodământ dramatic”, a declarat Călin Stăiculescu, avocatul adminstratorului firmei.

Potrivit acestuia, bărbatul a recunoscut în fața procurorilor că a cumpărat substanțele fără documente legale.

„Substanțele le-a cumpărat de o cunoștință care se ocupă, printre altele, cu vânzarea de astfel de substanțe. A zis că lucrează chiar la o firmă de profil, urmează să fie audiat în cursul zilei de astăzi acea persoană. Ele ( n.r. substanțele ) nu au fost cumpărate din ce am înțeles cu factură sau cu chitanță fiscală, prin urmare se prezumă a fi cumpărate din zona asta ( n.r. piața neagră ).

Fiecare interpretează cum dorește, nu știu în ce măsură pot să etichetez eu, să cataloghez că au fost cumpărate de pe piața neagră sau nu. (…) Au fost cumpărate fără facturi și fără a deține acte de proveniență legale. Probabil sunt niște substanțe care sunt puse într-un circuit public. Ele trebuie să aibe niște documente care trebuie să le însoțească. Le-a achiziționat de la un individ care cred că lucrează la o firmă. Nu cunosc detalii suplimentare”, a explicat Stăiculescu.

Patronul firmei de deratizare știa că substanțele sunt mai puternice decât de obicei

Potrivit avocatului, nu era prima dată când clientul său achiziționa substanțe de la acea persoană și le folosea. Acesta le-a mai folosit la un hotel din județul Timiș, unde a avut rezultate foarte bune, ba chiar a fost chemat să revină la acel hotel în decembrie, pentru că erau mai puțini clienți.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și în cursul zilei de marți urmează a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Un copil de 3 ani, un bebeluş de 9 zile şi mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecţie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: