Redactia.ro
Home » Știri » Tragedia din Timișoara. Salvatorii au dezvăluit filmul intervenției. „Ne pare rău, nu s-a putut mai repede”

Tragedia din Timișoara. Salvatorii au dezvăluit filmul intervenției. „Ne pare rău, nu s-a putut mai repede”

Tragedia din Timișoara. Salvatorii au dezvăluit filmul intervenției. "Ne pare rău, nu s-a putut mai repede"

Tragedia din Timișoara. Reprezentanții serviciului de Ambulanță și SMURD din Timiș, au dezvăluit marți, filmul intervenției tragediei din Timișoara, în care o mamă și doi copii, au murit în urma unei dezinsecții făcute în bloc.

Tragedia din Timișoara. Salvatorii au dezvăluit filmul intervenției

Potrivit Digi24, managerul SAJ Timis, a declarat într-o conferință de presă filmul intervenției în cazul tragediei din Timișoara. Acesta a precizat că decesul celor trei persoane, respectiv un bebeluș de 9 zile, un copil de 2 ani și mama bebelușului, a avut loc sâmbătă în jurul orei 17.00, 18.00 și luni dimineață.

Pe cele de sâmbătă seară n-am putut să ne dăm seama datorită simptomatologiei complet diferite. Primul caz a fost o insuficiență respiratorie, a fost suspect de aspirație de lapte, a fost și extras lapte din plămâni în timpul resuscitării. În timp ce al doilea era suspect de boala metabolică, ceea ce este cu totul altceva”, a declarat managerul SAJ Timiș.

Salvatorii nu au făcut legătura între cele trei decese

Conform doctirului Leonida Iancu,legătura dintre cele trei decese s-a făcut abia după moartea femeii de 28 de ani. Motiovul fiind faptul că cei pacienții prezentă o stare generală foarte bună, și abia după ce le faci analizele ies la suprafață detalii proaste.

Totuși, noi am fost primii care am descoperit legătura, dar numai moartea femeii de 28 de ani ne-a făcut să suspectăm. Sigur, la un interval foarte scurt de UPU, care aproape simultan cu noi și-a dat și el seama și a făcut aceeași legătură.

Fără moartea femeii n-am fi putut să facem legătura. În concediu fiind, mi s-a adus la cunoștință de moartea femeii și am legat-o imediat de domiciliu și de copil și am anunțat în secunda doi DSP, cu mențiunea că aș fi vrut să anunț Poliția, dar am înțeles că a fost anunțată de DSP, s-a anunțat și ISU și s-a declanșat sistemul”, a spus dr. Leonida Iancu.

„Ne pare rău, nu s-a putut mai repede”

Se pare că autoritățile și doctorii nu au știut despre această dezinsecție până când femeia de 28 de ani a decedat.

Nimeni nu ne-a spus de dezinsecție, nici vecinii n-au simțit absolut nimic, nimeni n-a simțit mirosuri dubioase, nimeni n-a făcut legătura cu dezinsecția și deratizarea decât mai târziu. Mi-ar fi plăcut să evităm această tragedie, dar din păcate nu am avut de ce să o legăm, mai ales că ss-a desfășurat pe durata a trei zile. Cam asta aș vrea să spun, ne pare rău, nu s-a putut mai repede. Vedeți cât a durat acum, să se recolteze… de unde să știm noi, care stăm 20 de minute la un caz, că ele sunt legate între ele, că pe unul îl doare capul și altul varsă. I-am tratat ca atare”, a mai spus Iancu.

Femeia care a decedat a sunat de cinci ori la ambulanță, iar de cinci ori aceasta a fost acasă la aceasta, însă victima a refuzat să meargă la spital.

În ceea ce privește cele 15 apeluri la 112, el a explicat că „cel puțin opt sunt ale părinților copilului decedat de 3 ani, cinci pe numele mamei, trei pe numele tatălui”. Medicul a precizat că analizele celor doi părinți ale bebelușului au fost bune și au fost trimiși cu tratament la domiciliu.

Citeste si:Ucigașul lui Marian Cozma, eliberat condiționat pentru comportament exemplar în urmă cu un, a fost arestat din nou

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: