Redactia.ro
Home » Coronavirus » O țară din UE se închide total timp de o lună! Au fost impuse noi restricții

O țară din UE se închide total timp de o lună! Au fost impuse noi restricții

Vaccinare la domiciliu

Estonia este deocamdată singura țară din Uniunea Europeană care a decis să intre în carantină totală timp de o lună de zile. Decizia vine după ce medicii au anunțat că 98% din cazurile de Covid apărute în ultimele zile sunt infectări cu tulpina britanică.

Șefa guvernului din Estonia, Kaja Kallas a anunțat intrarea în carantină totală. Astfel autoritățile încearcă să oprească răspândirea variantei britanice a COVID-19, o formă a bolii care se știe este mult mai contagioasă și mai periculoasă.

„Situaţia legată de COVID-19 este extrem de critică în Estonia. De aceea necesită să fie soluţionată rapid. Am decis instituirea unei carantine la nivelul ţării în măsura în care aceasta este posibil„, a declarat premierul Kaja Kallas într-o declaraţie televizată, citată de news.err.ee.

Magazinele mici se vor închide, la fel și cafenelele sau restaurantele. Toți elevii vor învăța doar online timp de o lună. Doar magazinele mari rămân deschise. Orice activitate sportivă în sală este și ea interzisă. Noile restricții vor intra în vigoare începând de joi.

„Totul se face cu scopul reducerii contactelor şi ruperii lanţului de infectare„, a mai adăugat șefa guvernului din Estonia.

Peste 1000 de cazuri s-au înregistrat zilnic

Estonia este una dintre țările cele mai afectate din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor. De la jumătatea lunii februarie și până astăzi au fost înregistrate 1000 de cazuri noi în fiecare zi, iar 98% dintre pacienți sunt infectați cu noua tulpină britanică, mult mai contagioasă și mai periculoasă. Estonia are 1,9 milioane de locuitori și a înregistrat peste 77.491 de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2 şi 669 de decese de la începutul pandemiei.
Comisia Europeană a încheiat până în prezent contracte până la 2,6 miliarde de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 și negociază achiziționarea de doze suplimentare. Livrările de vaccinuri către țările din UE au crescut constant, iar vaccinarea se accelerează.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: