Redactia.ro
Home » Știri » O țară din Uniunea Europeană a început testarea întregii populații. Cum decurge întregul proces

O țară din Uniunea Europeană a început testarea întregii populații. Cum decurge întregul proces

Slovacia este țara din Uniunea Europeană care a început testarea întregii populații. 

 

 

Cum decurge procesul de testare

 

Procesul de testare a populației a început vineri și a constat în teste antigen rapide care dau rezultatul în mai puțin de 15 minute, potrivit agenției EFE, scrie Agerpres. Operațiunea de testare a populației se va desfășura în două etape.

Prima etapă de testare a populației va avea loc pe 1 noiemrbie, iar cea de-a doua etapă va fi făcută weekendul viitor, între 6 și 8 noiembrie. Persoanele testate weekendul acesta vor fi retestate weekendul viitor.

Persoanele care nu vor să participe la operațiunea de testare în masă au de ales între două variante propuse de stat. Prima variantă constă în prezentarea unui test PCR negativ efectuat la un centru privat, în timp ce a doya variantă constă în autoizolarea la domiciliu timp de o săptămână.

A doua variantă a fost criticată de preşedinta Zuzana Caputova, care în plus a susţinut criticile conform cărora centrele de recoltare a probelor nu dispun toate de personal calificat.

Nu vor fi testați, în schimb, cei care până joi, 29 octombrie, au fost testați negativ în laboratoarele private. Nici minorii cu vârtse sub 10 ani nu vor fi testați.

 

Testarea cu ajutorul armatei

 

Operațiunea de testare a populației este condusă de armată, fiind împărțită pe colegii electorale. Armata din Slovacia a mobilizat pentru întreaga operațiune circa 8.00 de soldați și coordonează fluxul de informații. Sunt mobilizați pentru testare și medici militari austrieci, precum și personal medical și civil.

Guvernul le-a cerut studenţilor la medicină din anii terminali, precum şi cursanţilor şcolilor sanitare specializaţi în prim-ajutor să se implice în operaţiune, în schimbul unei remuneraţii de 7 euro pe oră. Aceștia vor primi o primă de risc în valoare de 20 de euro pentru fiecare caz de COVID-19 pe care îl descoperă.

Slovacia are 5,4 milioane de locuitor și a  a înregistrat în ultimele 24 de ore 3.363 de cazuri de COVID-19, un record zilnic. De la începutul pandemiei totalul infectărilor depăşeşte 55.000, dintre care 212 decese.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: