Redactia.ro
Home » Știri » ALERTĂ! Un centrul de testare COVID19 a fost atacat de hackeri. Sute de români au fost păcăliți

ALERTĂ! Un centrul de testare COVID19 a fost atacat de hackeri. Sute de români au fost păcăliți

Autoritățile sunt în ALERTĂ! Centrul de testare Caraiman din București a fost atacat de hackeri

Baza de date cu numele și numerele de telefon ale pacienților care și-au făcut testul Covid19 la Centrul de Testare Caraiman din București a fost spartă de hackeri, spun autoritățile.

 

Conform Digi24, mai multe persoane au fost informate eronat, prin SMS cum că ar fi fost depistate pozitiv pentru SARS-COV2. Aceștia au primit mesaje pe telefon, cu informații despre rezultatul testului pe care l-au făcut la Centrul de Testare Caraiman din București.

Mesajele primite de la un număr scurt format din patru cifre conțineau detalii legate de rezultatul testului care ar fi ieșit pozitiv. În plus, 7 dintre pacienții centrului Caraiman din capitală ar fi fost sunați astăzi și întrebați dacă vor să se programeze pentru efectuarea vaccinului antigripal.

Din fericire, a fost doar o alarmă falsă pentru pacienți, însă autoritățile investighează modul în care a fost spartă baza de date a acestui centru de testare. Mai mult decât atât, reprezentații centrului de testare SARS-COV2  din București spun că fiecare pacient în parte primește rezultatele în formă printată, în plicuri sigilate și  înmânate personal, conform politicii și regulilor acestei instituții medicale din România.

Tot conducerea Centrului de Testare Caraiman din București a fost cea care a alertat autoritățile și a făcut reclamație la DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism). Autoritățile avertizează că astfel de cazuri pot apărea în următoarea perioada, iar recomandarea acestora este ca persoanele să se informeze din surse sigure.

Cât despre recomandările medicilor cu privire la măsurile de protecție împotriva noului tip de coronavirus, acestea rămân valabile. Purtarea măștilor în spațiile aglomerate, spălarea mâinilor cât se poate de des și distanțarea fizică pot încetini răspândirea acestei boli.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: