Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Oamenii de știință au descoperit primii rechini care se deplasează și pe uscat. Legile naturii sunt încălcate VIDEO

Oamenii de știință au descoperit primii rechini care se deplasează și pe uscat. Legile naturii sunt încălcate VIDEO

Cu toții am auzit și am văzut rechini care înoată în ocean, da, natura este aici pentru a ne surprinde și de această dată! Cea mai actuală informație științifică a fost dezvăluită de oamenii de știință din Florida. Aceștia au descoperit recent o specie de rechin care se pot deplasa și pe uscat. Iată toate detaliile!

Acești rechini se pot deplasa și pe uscat! Cum este posibil?

Oamenii de știință de la Florida Atlantic University au descoperit că tinerii rechini epoleți sunt capabili să se deplaseze cu ajutorul aripioarelor lor și pe uscat. În plus, aceste creaturi marine pot rămâne și fără oxigen timp de aproximativ 2 ore. Cercetătorii au declarat că aceste caracteristici au fost dezvoltate la acești rechini ca răspuns la condițiile dificile de mediu.

Potrivit cercetătorilor, rechinii epoleți tineri se găsesc în sudul Marii Bariere de Corali din Australia, unde pot fi izolați din cauza fluxului de reflux. În astfel de situații, rechinii își folosesc aripioarele în formă de paletă pentru a se deplasa „în mici crăpături ale recifului” pentru a se proteja de „prădătorii aerieni și acvatici”.

Oamenii de știință analizează acum modul în care aceste schimbări afectează dezvoltarea timpurie a rechinului. Între timp, alte specii de rechini ambulanți pot fi găsite în Australia, Indonezia și Papua Noua Guinee.

Ce spun cercetătorii despre rechinii epoleți

Vorbind despre această descoperire revoluționară, Dr. Marianne E. Porter, autor principal al studiului, a declarat:

„Studierea locomoției rechinului epolet ne permite să înțelegem capacitatea acestei specii – și poate a altor specii înrudite – de a se deplasa în interiorul și de a se îndepărta de condițiile dificile din habitatele lor.”

Mai mult, cercetătorul a precizat că se va efectua un studiu privind modul în care condițiile climatice în schimbare vor afecta rechinii epoleți în viitor. Se crede că studiul acestor rechini ar deschide o fereastră pentru a afla mai multe despre evoluția rapidă.
Deși poate părea înfricoșător pentru majoritatea oamenilor, rechinii epoleți nu sunt considerați a fi o amenințare pentru oameni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: