Redactia.ro
Home » Știri » Oamenii sunt îngroziți! Ce reprezintă ciudățeniile găsite pe o plajă din Spania

Oamenii sunt îngroziți! Ce reprezintă ciudățeniile găsite pe o plajă din Spania

GALERIE FOTO (2) Oamenii sunt îngroziți! Ce reprezintă ciudățeniile găsite pe o plajă din Spania

Autoritățile din regiunea spaniolă Galicia au tras un semnal de alarmă! O invazie de creaturi ciudate a pus stăpânire pe plaje. Oamenii sunt îngroziți! 

Ce reprezintă ciudățeniile găsite pe o plajă din Spania

Ibericii le spun „caravele” (dupa felul în care se cheamă navele lor tradiționale), însă de fapt e vorba despre niște meduze false eșuate pe nisip care prezintă un risc ridicat în cazul contactului cu oamenii. Ca urmare, plajele au fost închise până la dispariția în totalitate a acestora, protecția civilă adunând în ultimele zile câteva sute de asemenea exemplare.


Schimbările climatice și numărul tot mai mic de testoas, care se hrănesc cu meduzele respective, ar fi unul din motivele care încurajează aceaste apariții care periclitează sănătatea oamenilor. Specialiștii avertizează asupra efctului veninos pe care ăl poate avea contactul cu organismele gelatinoase așuate pe plajă, în unele cazuri raportându-se chiar decese din această cauză.

Cea mai periculoasă meduză din lume

Cea mai periculoasa meduza din lume a fost detectată în Meditarană și nu una singură, ci o colonie. Physalia Physalis are o porecla ce evocă mari aventuri trans-oceanice, “caravela portugheză”, și o reputație extrem de proastă: atingerea ei poate fi mortală.

Cea mai periculoasă meduză din lume

Mai mult decat o meduză, “caravela portugheză” este un sifonofor (animal din ordinul celenteratelor, dotate cu un sifon ca mijloc de locomoție), ale cărui tentacule le pot provoca oamenilor paralizia și un stop cardiac. În timp ce plutește legănată de valuri, meduza are o rază de acțiune de 30 metri. Vestea proastă este că, atunci când se simte în largul ei, ar putea să se instaleze si sa prolifereze, făcând o gramadă de probleme turismului din zonă. Însă, ploile abundente crează o bariera de apă dulce și rece, în general nu prea apreciată de meduze.

În ultimii ani, a avut loc o creștere explozivă a numărului meduzelor, favorizată de încălzirea globală și de pescuitul excesiv al dușmanilor naturali ai acestor creaturi.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: