Redactia.ro
Home » Stil de viață » Obosesc repede. Iată când trebuie să ne facem griji și să mergem la medic

Obosesc repede. Iată când trebuie să ne facem griji și să mergem la medic

Oboseala accentuata

Chiar dacă de multe ori treburile zilnice ne obosesc atât de tare încât nu mai avem putere să ne mai mișcăm, nu ne îngrijorăm atât de mult. Însă, în momentul în care oboseala este accentuată, trebuie să apelăm la un medic cât mai repede.

Ce semnifică oboseala accentuată

Oboseala normală și care nu necesită îngrijorare, este atunci când se face efort fizic sau se pierde o noapte de somn. Dar, atunci când oboseală devine permanentă fără a face un motiv fizic, poate fi semnul unor boli care pot fi fatale.

Specialiștii susțin că apneea în somn este una dintre afecțiunile periculoase. Apneea are loc în momentul în care, deși o persoană doarme suficient, se trezește mai obosită decât s-a culcat.

Conform specialiștilor, respirația se poate opri de mai mult ori pe noapte, și multe persoane se trezesc speriate în timpul nopții. De multe ori, apneea apare la pacienții supraponderali.

Bolile de inimă poate fi o cauză a oboselii

Medicul internist, FLorin Tudor susține că în cazul în care unele persoane obosesc după ce au mers pe jos 100 metri însemană că au probleme cu inima.

„Oboseala accentuată poate fi un semn de boli cardiovasculare. Arterele se pot înfunda din cauza unui regim de viaţă nesănătos. Obstrucţia face ca sângele să nu mai ajungă la inimă aşa cum trebuie. În timp, arterele se pot obtura complet şi atunci apare invariabil infarctul sau accidentul vascular. Dacă aveţi astfel de simptome trebuie să mergeţi de urgenţă la medic deoarece boala este în timp fatală“,

Totodată, boala de plămâni poate reprezenta un motiv pentru care oboseala își face apariția. În cazul în care a fost ignorată o răceală și apare oboseală, transpirația sau semnele de somnolență, poate însemna apariția unei pneumonii.

Depresia poate fi o altă cauză a oboselii accentuate. Dacă analizele au ieșit bune, dar totuși oboseala este prezentă, depresia poate fi cauza acestui simptom.

Depresia poate apărea la orice persoană, chiar dacă nu au avut probleme majore, și este o boală greu de tratat.

Loading...