Redactia.ro
Home » Știri » OFICIAL Ce plan de pace ia în calcul Ucraina. Este vorba despre o propunere a Italiei

OFICIAL Ce plan de pace ia în calcul Ucraina. Este vorba despre o propunere a Italiei

Ucraina ia în calcul un plan de pace cu Rusia creat de Italia. Zilele nenumărate de război fac și alte țări să se gândească la cum s-ar putea încheia mai repede invazia lui Putin.

Guvernul ucrainean „studiază” o propunere a Italiei pentru un plan de pace cu Rusia, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev, relatează Agerpres, conform EFE.

Ce plan de pace ia în calcul Ucraina

„Partea italiană ne-a împărtăşit viziunea sa asupra modului de a pune capăt războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Propunerile relevante sunt în curs de a fi studiate”, a declarat reprezentantul MAE ucrainean.

„În acelaşi timp, orice decizie politică trebuie să treacă prin respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional”, a completat acesta.

Potrivit ministrului italian de externe Luigi Di Maio, Italia a prezentat la ONU un plan pentru facilitarea dialogului etapizat” între Rusia şi Ucraina.

Ce cuprinde planul de pace propus de Italia pentru încetarea invaziei lui Putin

Italia a propus planul care cuprinde patru faze, începând cu o încetare a focului sub monitorizare ONU. Acesta continuă cu un acord asupra statutului Ucrainei în relaţia cu NATO şi Uniunea Europeană. Potrivit draftului, următorul pas ar fi soluţionarea chestiunilor teritoriale, inclusiv cele care privesc peninsula Crimeea şi Donbasul, ajungând în final la un nou acord de securitate în Europa.

Nou acord de securitate în Europa

Propunerea italiană survine în timp ce negocierile de pace ruso-ucrainene sunt în prezent suspendate, situaţie confirmată de ambele părţi. După reuniunea de la Istanbul din 29 martie nu a mai avut loc nicio întâlnire faţă în faţă între cele două delegaţii. Discuţiile au continuat o perioadă online după acea dată, dar fără progrese.

Rusia continuă acuzațiile către Ucraina

Rusia a acuzat săptămâna aceasta Ucraina că a abandonat procesul de negociere, după ce anterior Kievul revenise asupra unor propuneri formulate la Istanbul, în opinia oficialilor ruşi aceste schimbări de poziţie ale Ucrainei fiind rezultatul unor influenţe ale Washingtonului asupra Kievului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: