Redactia.ro
Home » Știri » Oficial! Un bărbat din Gorj este infectat cu coronavirus

Oficial! Un bărbat din Gorj este infectat cu coronavirus

Oficial! Un bărbat din Gorj este infectat cu coronavirus

Oficial! Un bărbat din Gorj este infectat cu coronavirus. Autoritățile din România au confirmat că există un bărbat din Bâlteni, județul Gorj infectat cu noul virus COVID-19, după ce a intrat în contact cu italianul bolnav de coronavirus.

Oficial! Un bărbat din Gorj este infectat cu coronavirus

Potrivit autorităților, românul din Gorj ar fi intrat în contact cu italianul care a fost depistat cu coronvirus care s-a plimbat prin două județe. Raed Arafat a precizat că ceilalți membria ai familiei nu au fost depistați cu coronavirus, iar starea de sănătate a bărbatului este bună și va fi internat la Institutul Matei Balș din București.

Bărbatul transportat de urgență în Capitală

Victor Costache, ministrul Sănătății a fost cel care a anunțat că bărbatul depistat cu noul virus este în stare bună de sănătate.

„Bărbatul va intra în schema de tratament imediat cum va ajunge în București. Starea lui este bună. Este o persoană asimptomatică. Mai sunt 33 de persoane care sunt testate în acest moment.”

De asemenea, secretarul de stat MAI a declarat care este protocolul care urmează

Un echipaj de la ISU Dolj și un echipaj din cadrul SMURD sunt deja plecați spre Craiova pentru preluarea persoanei de la domiciliu și transportarea ei la Matei Balș. La sosirea mașinii la institutul Matei Balș, mașina va fi curățată și va fi apoi trimisă la ISU Dolj.”

Sursa de infectare ar fi italianul în vârstă de 71 de ani care a venit în România și a mers în 2 județe.

Membrii familiei nu sunt infectați

În casa în are locuiește bărbatul, mai sunt șapte persoane care sunt sănătoase.

„În acea casă mai sunt 7 persoane care au fost testate negativ. Respectivele persoane vor rămâne însă la domiciliu, sub izolare și vor rămâne 14 zile în carantină, după care vor fi din nou testați. În cazul în care la una dintre persoane apare vreun simptom, atunci aceasta va fi testată și dacă va fi pozitiv, va fi adus la rândul său la Matei Balș.”, a declarat Raed Arafat.

Momentan există o informație neoficială că o a doua persoana este infectată cu noul virus.