Redactia.ro
Home » Sport » Olimpiada de la Tokyo, în pericol! Ce spun japonezii

Olimpiada de la Tokyo, în pericol! Ce spun japonezii

Jocuri Olimpice, Tokyo, fără spectatori

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea să nu se dispute nici în acest an. Cel puțin așa susțin jurnaliștii de la The Times. În Japonia a fost decretată din nou starea de urgență.

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar fi trebuit să se dispute în 2020, dar au fost amânate în contextul pandemiei de coronavirus. Acestea ar trebui să aibă loc în vara acestui an, dar totul este pus sub semnul întrebării. Potrivit jurnaliștilor de la The Times, unii membri ai guvernului japonez nu vor să-și asume organizarea unei competiții de asemenea amploare. În Japonia ar urma să meargă un număr foarte mare de persoane, ceea ce îi sperie pe organizatori.

”Nimeni nu vrea să își asume să spună asta, dar adevărul este că e dificil să organizăm Jocurile Olimpice în această vară. Eu consider că nu se vor ține”, a declarat un membru al Guvernului japonez, potrivit sursei citate.

Organizatorii încearcă să găsească cea mai bună soluție pentru a anunța decizia, dar în același timp doresc să primească din partea Comitetului Olimpic Internațional organizarea evenimentul în 2032.
În acest moment în Japonia situația este destul de dificilă. A fost declarată stare de urgență începând cu 8 ianuarie, pentru a doua oară. 40 la sută din cele 328.294 de cazuri și cele 4.501 de decese au fost înregistrate numai în ultima lună.

Vaccinul ar putea fi salvarea

Cele mai multe țări au anunțat deja că toți sportivii care ar urma să participe la Jocurile Olimpice vor fi vaccinați. De altfel, Toshiro Muto, directorul executiv al planului de organizare a Jocurile Olimpice de la Tokyo, spunea că astfel aceasta este una dintre metodele care ar ușura organizarea evenimentului.

”Odată ce vaccinarea va fi făcută în Statele Unite și în Europa, cred că nu e niciun dubiu că va avea un efect pozitiv asupra organizării Jocurile Olimpice. Totuși, nu va rezolva totul. Avem speranțe datorită vaccinului, dar, în același timp, suntem conștienți că nu putem fi dependenți de el”, a transmis Toshiro Muto.

Până în prezent japonezii au cheltuit 25 de miliarde de dolari pentru organizarea Jocurilor Olimpice, 75% fiind din fonduri publice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: