Redactia.ro
Home » Știri » Olivia Steer pusă la zid de specialiști. Importanța testării și vaccinării împotriva HPV în prevenția cancerului de col uterin

Olivia Steer pusă la zid de specialiști. Importanța testării și vaccinării împotriva HPV în prevenția cancerului de col uterin

Un scandal online de amploare s-a declanșat zilele trecute în urma unei postări lansate în mediul online de câtre Olivia Steer, soția lui Andi Moisescu. Aceasta a ironizat indirect femeile care se duc la controale ginecologice periodice, iar așa zisele ei „sfaturi” sunt un adevărat pericol pentru oameni, susțin speciliștii și nu numai. 

Ce spun specialiștii despre afirmațiile Oliviei Steer

A venit din nou acea perioadă specială a anului când iar nu-mi fac mamografie, nici test Papanicolau, nici nu port fundițe roz”, a fost postarea publicată de Olivia Steer.

Mai mulți specialiști din domeniul sănătății și nu numai au pus-o la zid pe Olivia Steer, pe motiv că sfaturile și convingerile ei sunt nesănătoase, ba chiar periculoase. Specialistul în sănătate publică Răzvan Cherecheș și europarlamentara USR-PLUS Ramona Strugariu au fost două dintre persoanele care au ieșit public să declare faptul că doamna Olivia Steer este un pericol pentru societate și pentru femeile de pretutindeni.

Mă voi gândi foarte serios ce căi există, dacă există, pentru a putea fi oprită. Ce face ea este o ofensă, pur şi simplu, la adresa victimelor acestor boli cumplite, pentru care o lume întreagă caută soluții”, a spus europarlamentarul USR-PLUS Ramona Strugariu, într-o postare pe rețelele sociale.

Așa se întâmplă când oamenii confundă convingerile cu expertiza, iar Olivia Steer nu știe ce vorbește! Sunt șocat de lipsa ei de empatie și compasiune – să fluturi asemenea enormități în fața a mii de oameni care își pierd în fiecare an mamele, fiicele, bunicile din cauză că nu avem în România un sistem bun de screening al cancerului mamar și cancerului de col uterin!”, afirmă Răzvan Cherecheș.

Ce este HPV și de ce vaccinul joacă un rol important

În majoritatea cazurilor, sistemul imunitar elimină HPV din organism. Cu toate acestea, există momente în care organismul nu elimină HPV: de obicei, atunci când infecția este cu tipuri de risc ridicat. Noi numim această infecție HPV „persistentă”. Infecția persistentă cu HPV poate determina dezvoltarea celulelor anormale pe colul uterin, care pot deveni cancer de col uterin dacă nu sunt tratate. Cancerul de col uterin este cel mai frecvent tip de cancer cauzat de HPV.

Testele de depistare a cancerului caută cancerul sau afecțiunile precanceroase înainte ca o persoană să simtă simptome pentru a le detecta devreme când sunt mai ușor de tratat. Majoritatea cancerelor de col uterin sunt cauzate de HPV. Testarea HPV permite monitorizarea eficientă a pacienților infectați cu HPV cu risc ridicat și eliminarea celulelor cervicale anormale înainte de a se dezvolta în cancer. Screeningul cancerului de col uterin este adecvat pentru oricine are col uterin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: