Redactia.ro
Home » Știri » OMS, anunț îngrijorător! Tulpina Delta ar putea depăși celelalte mutații ale coronavirusului

OMS, anunț îngrijorător! Tulpina Delta ar putea depăși celelalte mutații ale coronavirusului

GALERIE FOTO (2) OMS, anunț îngrijorător!

OMS, anunț îngrijorător! După apariția noii tulpini Delta, Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă. Conform specialiștilor, noua mutație a coronavirusului ar fi mult mai periculoasă decât cele apărute în timpul pandemiei de coronavirus.

OMS, anunț îngrijorător! Tulpina Delta ar putea depăși celelalte mutații ale coronavirusului

OMS, anunț îngrijorător! Speciliștii Organizației Mondiale a Sănătății a transmis un mesaj îngrijorător cu privire la noua tulpină Delta. Conform OMS, în ultimul raport epidemiologic s-a arătat că noile cazuri înregistrate cu tulpina Delta a coronavirusului au avut o creștere majoră, iar noua variantă a virusului s-a extins deja în 124 de țări. „Ne aşteptăm ca aceasta (n. red. tulpina Delta) să înlocuiască rapid alte variante şi să devină linia dominantă (a Covidului) în circulaţie în lunile următoare”, se arată în raportul transmis de OMS.

Potrivit OMS, în perioasa 12-18 iulie 2021, aproximativ 3,4 milioane de noi cazuri de coronavirus au fost recenzate timp de o săptămână. În prezent, tulpina Delta a infectat 75% din noile cazuri de COVID 19, în țările India, China, Rusia, Indonezia, Australia, Bangladesh, Marea Britanie, Africa de Sud, Australia, Portugalia şi Israel. Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății a transmis că, dacă această situație va continua în acest ritm, numărul de cazuri cumulate de la începutul pandemiei să ajungă la 200 de milioane, ceea ce ar fi îngrijorător. „În acest ritm, ne aşteptăm ca numărul cumulat de cazuri raportate (de la începutul pandemiei) în lume să depăşească 200 de milioane în următoarele trei luni”, a avertizat OMS.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a declarat că varianta Delta este extrem de periculoasă. Ministrul susține că noul val al virusului ar putea crea o situație mult mai dificilă pentru întreaga lume. De asemenea, aceasta a spus că România se pregătește pentru începerea celui de-al patrulea val al pandemiei. „Ce trebuie să fim conștienți e că și în țările în care au crescut cazurile, acestea nu au crescut semnificativ(…) Chiar dacă au crescut cazurile, persoanele vaccinate nu au risc. Tulpina delta e la fel de contagioasă în orice țară. În acest moment numărul de infectări e în creștere. Există localități unde sunt mai multe cazuri de zece, dar există semne de răspândire comunitară. Ne așteptăm să crească numărul de cazuri și în România.(…) Nu pot să spun că o să fie reluate restricțiile”, a declarat ministrul Sănătății.

Valeriu Gheorghiță, mesaj îngrijorător pentru persoanele nevaccinate

Coordonatorul campaniei de vaccinare COVID19, Valeriu Gheorghiță, a vorbit despre valul patru al pandemiei de coronavirus, transmițându-le un mesaj celor care nu s-au vaccinat. Invitat în cadrul unei emisiuni, specialistul a fost întrebat cum îi convinge pe cei care nu vor să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Valeriu Gheorghita

Valeriu Gheorghiță a declarat că este o misiune dificilă și că sunt mulți români care au rămas sceptici în privința acestui lucru. „Este o misiune destul de dificilă, mai ales că în contextul în care segmentul populațional căruia ne adresăm acum este tocmai segmentul pe de-o parte ezitant, pe de o parte segmentul dezinteresat de tot ceea ce înseamnă protejarea sănătății personale și a sănătății colective. Tocmai de aceea sigur că este foarte greu tot acest proces, până la urmă de convingere și de înțelegere a beneficiilor vaccinării atât în plan personal cât și în plan colectiv.Aş vrea să transmit un mesaj cât se poate de clar că este perioada oportună în care să ne vaccinăm pentru că un val patru de amplitudine importantă poate să fi prevenit fiindcă avem timp în această perioadă cât mai avem din luna iulie, luna august să putem preveni o creștere importantă a numărului de cazuri”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță la Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: