Redactia.ro
Home » Știri » OMS își anunță îngrijorarea din cauza creșterii numărului de cazuri raportate la nivel global. Anunțul făcut de specialiști

OMS își anunță îngrijorarea din cauza creșterii numărului de cazuri raportate la nivel global. Anunțul făcut de specialiști

GALERIE FOTO (2) OMS își anunță îngrijorarea din cauza creșterii numărului de cazuri raportate la nivel global

OMS își anunță îngrijorarea din cauza creșterii numărului de cazuri raportate la nivel global. Raportările Organizației Mondiale a Sănătății arată că numărul cazurilor noi de coronavirus la nivel global este în scădere pentru a treia săptămână la rând, deși cifrele rămân în continuare mari.

OMS își anunță îngrijorarea din cauza creșterii numărului de cazuri raportate la nivel global. Anunțul făcut de specialiști

OMS își anunță îngrijorarea din cauza creșterii numărului de cazuri raportate la nivel global. Scăderea numărului de cazuri noi la nivel global este de 12% față de săptămâna trecută, iar cel mai mare declin s-a produs în Franța, unde numărul cazurilor este cu 26% mai mic decât săptămâna precedentă. „Toate regiunile au raportat scăderi în această săptămână, în afară de regiunea Pacificului de Vest, unde incidența cazurilor noi este egală cu cea din săptămâna precedentă”, arată raportul OMS.

Scăderea cazurilor din ultimele săptămâni vine după ce în luna aprilie a fost atins maximul de la începutul pandemiei, iar noul coronavirus continuă să se răspândească foarte repede în multe țări. India a înregistrat cele mai multe cazuri, 2,3 milioane în ultima săptămănă, fiind în scădere cu 13% față de săptămâna precedentă. Brazilia a raportat 437.000 de cazuri noi, cu 3% mai multe decât în săptămâna precedentă. „COVID-19 a luat deja mai mult de 3,3 milioane de vieți și ne aflăm în al doilea an al pandemiei, în care se anunță chiar mai multe victime decât în primul”, a declarat șeful OMS.

OMS critică companiile farmaceutice care au dezvoltat vaccinuri anti-COVID19

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondială a Sănătății a criticat dur companiile farmaceutice care au dezvoltat vaccinurile anti-coronavirus pentru lentoarea livrării lor țărilor în curs de dezvoltare.

Programul COVAX, creat de OMS pentru a dona vaccinuri anti-COVID19 țărilor în curs de dezvoltare, a livrat 65 de milioane de doze unui număr de 140 de țări. Însă ritmul actual până la sfârșitul lunii iunie vor fi livrate mult mai puține, decât cele 190 de milioane plănuite inițial. “Vrem ca producătorii de vaccinuri să se alăture eforturilor realizate de AstraZeneca de la care provin deocamdată majoritatea dozelor distribuite prin COVAX”, a precizat Tedros.

Liderul OMS

De asemenea, liderul OMS a mărturisit că Pfizer s-a angajat să doneze 40 de milioane de doze programului COVAX, dar o parte din aceștia vor ajunge în a doua jumătate a anului 2021. Același lucru se întâmplă și cu acordurile dintre OMS și compania Johnson&Johnson, în timp ce vaccinul Moderna a decis să semneze un acord pentru a dona 500 de milioane de doze, dar majoritatea vor fi primite pentru 2022. Problema este faptul că este nevoie urgentă de sute de milioane de doze în 2021, pentru că multă lume se infectează. Responsabilul OMS a insistat în acest sens că, în ciuda unei scăderi a cazurilor COVID19 la nivel global în ultimele zile comparativ cu săptămâna trecută, pandemia nu se va termina acum. “Vrem ca producătorii de vaccinuri să se alăture eforturilor realizate de AstraZeneca de la care provin deocamdată majoritatea dozelor distribuite prin COVAX”, a precizat Tedros.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: