Redactia.ro
Home » Știri » OMS suspendă testele clinice cu hidroxiclorochină ca tratament pentru COVID-19

OMS suspendă testele clinice cu hidroxiclorochină ca tratament pentru COVID-19

hidroxiclorochină

Organizația Mondială a Sănătății a suspendat temporar testele clinice cu hidroxiclorochină ca tratament pentru COVID-19 din cauza problemelor de siguranță, a declarat directorul general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, în timpul unei conferințe de presă susținută luni la Geneva.

OMS a luat această decizie după ce un studiu observațional publicat vineri în jurnalul medical The Lancet a descris modul în care pacienții cu Covid-19 bolnavi grav care au fost tratați cu hidroxiclorochină și clorochină au mai multe șanse să moară.

Tedros a spus că un grup executiv independent revizui utilizarea hidroxiclorochinei pentru tratarea pacienţilor COVID-19, în urma publicării acestui studiu. „Revizuirea va lua în considerare datele colectate până acum în Solidarity Trial și, în special, datele disponibile randomizate, pentru a evalua în mod adecvat potențialele beneficii și prejudicii din acest medicament”, a spus Tedros.

Studiul, care presupune recrutarea activă a pacienților din peste 400 de spitale din 35 de țări, este un efort de cercetare globală pentru a găsi terapii sigure și eficiente pentru Covid-19. „Doresc să amintesc faptul că aceste medicamente sunt acceptate ca fiind în general sigure la pacienții cu boli autoimune sau malarie”, a adăugat șeful OMS.

Președintele american susține că a luat hidroxiclorochină

Președintele Donald Trump a susținut, pe 18 mai, că ia zilnic hidroxiclorochină. Trump a spus că a luat medicamentul contra malariei după ce s-a consultat cu medicul de la Casa Albă, deși a evitat să precizeze dacă medicul său i-a recomandat de fapt medicamentul, scrie CNN.

„Acum câteva săptămâni am început să iau”, a declarat Trump. Ulterior a spus că o ia în fiecare zi. Trump a spus că nu a fost infectat cu coronavirus și a început să ia medicamentul preventiv.

Declarațiile lui Donald Trump despre hidroxiclorochină au dus la creșterea vânzărilor acestui medicament. Medicul președintelui a declarat că șeful de la Casa Albă a făcut mai multe teste pentru coronavirus, care au ieșit negative.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: