Redactia.ro
Home » Stil de viață » Opt ceaiuri recomandate cu efect antiinflamator. Le poți consuma zilnic

Opt ceaiuri recomandate cu efect antiinflamator. Le poți consuma zilnic

Ceaiul este cunoscut în medicină drept unul dintre remediile naturiste ce ajută la buna funcționare a organismului nostru. Mulți oameni îl consumă, iar pentru ca efectul său să fie unul pe măsură, este recomandat de către specialiști să nu fie îndulcit cu zahăr sau chiar deloc. 

Opt ceaiuri recomandate cu efect antiinflamator. Le poți consuma zilnic

Ceaiurile au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri ca tratamente împotriva afecțiunilor organismului uman. Încă de pe atunci acest produs alimentar și-a demonstrat eficiența, printre care și efectul antiinflamator. Iată în rândurile următoare opt ceaiuri de acest tip:

Ceaiul de ghimbir

Ceaiul de ghimbir a fost folosit inclusiv de strămoșii noștri. S-a descoperit că ameliorează stresul gastrointestinal. De asemenea, ghimbirul ajută la întărirea sistemului imunitar.

Ceai de păpădie

Ceaiul de păpădie ajută și el la îmbunătățirea sistemului imunitar și, totodată, la reducerea retenției de apă. Este bine ca ceaiul să treacă prin procesul de infuzie pentru a avea un efect mai sigur.

Ceai de turmeric

Curcumina este cunoscută drept ingredientul care poate calma stomacul suparat. De altfel, îndepărtează bacteriile din organism și, la fel, ajută la întărirea sistemului imunitar.

Ceai de fenicul 

Feniculul are proprietăți anti-spasmodice si antiinflamatoare. Este cunoscută și ca remediu pentru îndepărtarea  stresului din sistemul nervos, dar și la cel oxidativ.

Ceai de mentă

Ceaiul de mentă ajută la relaxarea organismului nostru și este cunoscut și o bună metodă de a scăpa de tuse. Pe lângă asta, reduce existența testosteronului din corpul femeilor. Desigur, reduce și inflamația din tractul intestinal.

Ceaiul verde ajută și la pierderea în greutate

Ceaiul verde ajută nu doar la combaterea cu antiiflamațiile, dar și la slăbit. Poate regla și sistemul imunitar prin conținutul de polifenolici și antioxidanți.

Ceai de scorțișoară

Ingredientele din ceaiul de scorțișoară reduc inflamatia cronică și riscul bolilor cronice.

Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel este un alt tip de ceai util în întărirea imunității. Are, de asemenea,  efect antiinflamator, bactericid, fungicid și antibiotic.

Sursa: naturavindecatoare.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: