Redactia.ro
Home » Știri » Orașul unde hotelurile sunt goale, iar oamenii străzii dorm pe beton, în parcare. Poza a stârnit furie

Orașul unde hotelurile sunt goale, iar oamenii străzii dorm pe beton, în parcare. Poza a stârnit furie

oamenii străzii

În plină pandemie de coronavirus, mulți se întreabă ce se întâmplă cu cerșetorii și cu oamenii străzii. În timp ce în multe orașe li s-au creat condiții în școli și diferite instituții, în Las Vegas ei dorm în parcare, pe jos.

O fotografie a stârnit furia tuturor. Hotelurile sunt goale, dar oamenii străzii dorm pe jos, într-o parcare uriașă. După închiderea unui adăpost din cauza contaminării cu coronavirus, Las Vegas a pus în funcțiune o structură în aer liber care a fost puternic criticată de internauți și nu numai: marcaje de vopsea albă, pentru a delimita spațiul alocat celor mai dezavantajați.

Potrivit CNN, în jur de 500 de persoane fără adăpost au rămas fără un acoperiș deasupra capului pentru că și Courtyard Homeless Resource Centre, a fost, de asemenea, plin.

Cei care au pus bazele acestui „adăpost temporar pentru oamenii străzii” într-o parcare au fost aspru criticați. „Nevada, un stat într-una dintre cele mai bogate țări din lume, pictează dreptunghiuri de distanță socială pe asfaltul unei parcări pentru ca persoanele fără adăpost să aibă unde să doarmă, în timp ce hotelurile orașului sunt complet goale”.

Oamenii dorm direct pe beton

Așadar, orașul, în loc să găzduiască persoanele fără adăpost în numeroasele hoteluri și cazinouri goale pe care le are acum disponibile, le-a instalat în parcarea Cashman Center, care este de obicei folosită ca centru de convenții și complex sportiv.

Adăpostul avea inițial 2200 de metri pătrați de mochetă, însă a fost îndepărtată, forțând-i pe cei 117 oameni de acum să doarmă direct de beton. Autoritățile și-au dat seama că ar fi fost greu să dezinfecteze covorul și să-l păstreze curat și în siguranță pentru cei care dorm pe el. Au fost trasate în schimb niște linii albe, astfel încât să existe cel puțin 6 metri între persoane.

„Ne-am dat seama că era foarte greu să curățăm și să dezinfectăm. Am cerut covorașe de sol care să se poată dezinfecta cu ușurință, dar nu am găsit”, a declarat un oficial al orașului pentru CNN. „Facem tot ce putem”, se scuză el. Potrivit primăriei, aceasta este o soluție temporară, până pe 3 aprilie, în așteptarea redeschiderii adăpostului după dezinfectare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: