Redactia.ro
Home » Știri » Ordin neașteptat la granița cu România! Au primit interzis astăzi, 7 iulie

Ordin neașteptat la granița cu România! Au primit interzis astăzi, 7 iulie

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) a anunțat că, în ultimele 24 de ore, 30 de cetățeni străini nu au putut intra pe teritoriul țării noastre. În plus, 15 cetățeni români nu au putut ieși din țară. Care a fost motivul?

Informație de ultimă oră de la granița cu România

În ultimele 24 de ore, 30 de cetățeni străini care nu îndeplineau condițiile legale nu au putut intra în România. De asemenea, 15 cetățeni români nu au putut părăsi țara din diverse motive legale, după cum a transmis duminică, pe 7 iulie 2024, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF).

30 de cetățeni străini nu au avut voie să intre în țară

„În data de 06.07.2024, poliţiştii de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile pentru trecerea frontierei (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) pentru peste 367.100 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi aproximativ 103.200 de mijloace de transport care au tranzitat frontiera”, a precizat IGPF într-un comunicat.

Mai mult de atât, au fost înregistrate formalitățile de intrare în România pentru 194.861 de persoane și au fost înregistrate 54.871 de mijloace de transport prin punctele de frontieră terestre, aeriene și maritime (n.r. sosiri din state non-Schengen).

În schimb, au fost constatate 137 de incidente ilegale (75 infracțiuni și 62 contravenții), prin care s-a încălcat legislația română: „Au fost aplicate amenzi în valoare de 44.000 lei şi au fost ridicate în vederea confiscării, bunuri în valoare de peste 194.700 lei, care au fost oprite de la comercializare, cu scopul de a proteja consumatorii”, mai precizează IGPF.

Mai multe bunuri contrafăcute, confiscate la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse

Zilele trecute, IGPF a mai informat faptul că, peste 2.000 de parfumuri, suspectate a fi contrafăcute, au fost confiscate la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse. Aceste bunuri au fost descoperite vineri, 5 iulie 2024, în urma unui control efectuat asupra unui autocamion care transporta vată minerală de la o societate din Turcia către România.

Ele prezintă însemnele unor branduri de lux și ridică suspiciuni de contrafacere, având o valoare estimată la aproximativ 900.000 de lei. Produsele au fost confiscate pentru a fi continuată ancheta polițiștilor! În legătură cu șoferul turc, polițiștii de frontieră desfășoară cercetări sub aspectul infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. Soluțiile legale vor fi propuse de unitatea de parchet la finalizarea tuturor cercetărilor.

RO-Alert la granița României cu Ucraina

Autoritățile române au emis un mesaj de alertă RO-Alert sâmbătă dimineață, 6 iulie 2024, pentru a avertiza locuitorii din județul Tulcea, în special din zonele de graniță cu Ucraina, despre riscul căderii de obiecte din spațiul aerian. Aceste avertizări vin în contextul conflictului armat dintre Rusia și Ucraina!

„Ca urmare a semnalării unor posibile acţiuni ale forţelor armate pe teritoriul Ucrainei, structurile cu rol de apărare ale statul Român au notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă despre această situaţie care, la rândul lui, a emis un mesaj RO-Alert către populaţia din zona de Nord a judeţului Tulcea, mai exact, zona limitrofă graniţei de stat cu Ucraina”, a anunţat ISU Tulcea.

Sursa foto: politiadefrontiera.ro

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: