Redactia.ro
Home » Știri » Ordonanță de Urgență! Trei categorii de persoane vor primi indemnizații suplimentare

Ordonanță de Urgență! Trei categorii de persoane vor primi indemnizații suplimentare

Ordonanță de Urgență

Guvernul Orban a aprobat joi, o Ordonanță de Urgență prin care a hotărât măsuri suplimentare în domeniul protecției sociale în ceea ce privește situația epidemiologică cauzate de răspândirea noului virus.

Ordonanță de Urgență adoptată de Guvern

Conform știripesurse.ro, Guvernul Orban a aprobat joi o Ordonanță de Urgență prin care a stabilit măsuri suplimentare în domeniul protecției sociale în privința situației cauzate de pandemia de coronavirus.

Potrivit Ministerului Muncii, măsurile vizează trei categorii de persoane. Este vorba despre beneficiarii concediului și indemnizației pentru îngrijirea copilului cu dizabilități până la vârsta de 7 ani, despre persoanele care au adoptat un copil și beneficiează de concendiu și indemnizație de acomodare prevăzută de Legea nr.273/2004 privind procedura adopției, și despre personalul din centrele rezidențiale aflate în izolare preventivă la domiciliu.

Ce drepturi au persoanele care au îngrijă copii cu dizailități până la vârsta de 7 ani?

Pentru persoanele beneficiare ale concediului și indemnziației pentru îngrijirea copiilor cu dizabilități până la vârsta de 7 ani, Guvernul a decis că aceste drepturi vor fi asigurate pe toată durata instituirii stării de urgență în cazul în care copilul a împlinit vârsta de 7 ani sau dacă urmează să împlinească această vârstă.

Pentru oamenii care, în momentul instituirii stării de urgență se aflau în concedii de acomodare și primeau indemnizația de acomodare privind procedura adopției, vor continua să beneficieze de aceste drepturi pe tot parcursul stării de urgență.

De asemenea, Guvernul a stabilit că personalul angajat la centrele sociale rezidențiale care stau timp de 14 zile în izolare preventivă la locul de muncă, iar apoi va fi izolat preventiv la domiciliu, beneficiează de menținearea drepturilor salariale avute în luna anterioară decretării stării de urgență.

Menționăm că este vorba de angajații centrelor de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, ai centrelor de îngrijire copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile„, precizează Ministerul Muncii.

Starea de urgență va expira pe 15 mai în România, moment în care autoritățile ar putea relaxa măsurile treptat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: