Redactia.ro
Home » Știri » Organizează din timp petrecerea perfectă de Crăciun

Organizează din timp petrecerea perfectă de Crăciun

GALERIE FOTO (4) Organizează din timp petrecerea perfectă de Crăciun

Magia sărbătorilor de iarnă începe să se simtă din ce în ce mai tare cu fiecare zi care ne conduce spre finalul anului. Unii încep să-și decoreze locuința cu mult înainte, petrec timp prin magazine ca să cumpere cadourile pentru cei dragi și anunță între apropiați că vor organiza o petrecere de Crăciun. Ești unul dintre ei? Tu cum te organizezi pentru această seară?

Crăciunul este o perioadă aglomerată, așa că cel mai bine este să îți planifici câte puțin din timp, așa încât să nu te aglomerezi în ultimele zile. Știm cu toții că la locul de muncă sunt multe de rezolvat înainte de concediu, cadourile necesită timp pentru a le găsi și dacă le comanzi online trebuie să aștepți să fie livrate (ceea ce poate lua foarte mult în preajma sărbătorilor) și petrecerea necesită planificare. Nu știi cu ce să începi? Te ajutăm noi cu o listă!

Decorul

Bradul este cel mai important în această perioadă, iar mulți își doresc să aibă un brad natural în locuință ca să le facă atmosfera mai plăcută. Ce-ar fi să comanzi unul în ghiveci? Mai ales dacă nu ai mașină sau mașina ta este mică, e mult mai simplu și comod să îți fie livrat la ușa ta.

Dacă tot suntem la capitolul comenzi, poate ți-ar plăcea să ai la petrecere și baloane cu heliu. Sunt pe placul tuturor și creează o atmosferă de petrecere oricărei încăperi. Discută dinainte cu furnizorul ales de tine ca să vezi când e cel mai potrivit să plasezi comanda pentru a-ți fi livrate acasă.

Fă dinainte și o sortare a celorlalte ornamente și vezi dacă îți mai sunt pe plac. Uneori descoperim că nu se mai potrivesc stilului nostru sau decorului locuinței. Dacă ai ajuns la această concluzie, le poți pune de-o parte și dona unei familii fără posibilități. Sigur se vor bucura! La rândul tău, vei putea înnoi colecția ta de decorațiuni cu globuri, coroane, figurine, instalații. Dacă ai copii, poți să le dai sarcina să confecționeze chiar ei decorațiuni cu ceva timp înainte!

Nu uita nici de câteva lumânări parfumate cu arome de iarnă pe care le poți cumpăra dinainte, de nelipsitul vâsc pe care îl poți cumpăra când faci piața și ai completat decorul!

Programul petrecerii

Dacă doar veți sta la povești, unii invitați poate se vor plictisi, așa că e bine să ai mereu la îndemână diferite jocuri care să îi țină ocupați. Fie clasice, virtuale sau jocuri de societate, găsește-l pe cel mai potrivit pentru preferințele tale și ale apropiaților sau încearcă jocuri noi, care să antreneze atmosfera.

Dacă tu sau invitații tăi aveți copii, aranjează și un loc potrivit cu activități specifice vârstei lor. Părinții sunt deseori stresați când vin la petrecere cu cei mici care sunt foarte energici, așa că plănuiește cum să-i ții cât mai mult ocupați.

Muzica

Unii preferă să aleagă câteva playlisturi dintr-o aplicație căutând după melodii tematice, alții sunt mai meticuloși, aleg muzica în funcție și de preferințele invitaților sau după un anume stil. După cum știm cu toții, muzica ne creează atmosferă și poate strica o petrecere reușită dacă nu este aleasă cu grijă, așa că nu neglija acest aspect de organizare!

De preferat să alternezi muzică antrenantă cu muzică mai lentă și colinde. Ai grijă ca la petrecere să o lași mai mult în surdină, vei dori să te poți înțelege cu invitații când vorbiți.

Masa de Crăciun

Mâncarea este cea mai importantă la petrecerea de Crăciun pentru mulți dintre români și dedică mult timp pregătirii acesteia. Nelipsite sunt preparatele pe bază de carne de porc, prăjiturile și cozonacii. Indicat este să fie și salate care să balanseze meniul.

Cum să faci totuși să ai timp de pregătiri în voie? Fă-ți un meniu, o listă cu cele necesare și cumpără dinainte ingredientele principale! Carnea de porc poate să rămână o vreme în congelator, neperisabilele pot sta în cămară, iar conservele sunt excelente ca să ai parte de alimente gata preparate (năut, ardei, sosuri și multe altele).

Băuturile sunt din nou foarte importante. Calculează cam câți invitați sunteți și cât ai nevoie pentru un consum rezonabil de alcool, fără să faceți excese, cumpără și câteva sticle în plus și nu uita de sucuri naturale și apă. Vinul fiert este și el excelent pentru această petrecere, mai ales dacă îl și prepari cu un amestec de condimente speciale pentru a-i încălzi pe cei care vin de afară din frig!

Cadouri

Bucuria Crăciunului se vede în ochii fiecăruia dintre noi când primim și oferim cadouri de Crăciun. Cu mic și mare abia așteptăm acele momente. Cu siguranță că va fi așa și la petrecerea ta. Ca să nu te copleșească alegerea lor și aglomerația din magazine, e bine să începi căutările dinainte.

Ai grijă ca toată lumea să primească ceva sub brad și pregătește fiecăruia ceva simbolic ținând cont de pasiunile lor, așa fiecare să se simtă apreciat. Dacă vrei să faci oferitul cadourilor cât mai distractiv, poți organiza un Secret Santa cu ceva timp înainte. Nu uita nici de copii și fă câte un pachețel pentru fiecare.

În seara petrecerii, pune câte o etichetă sau un bilețel cu numele fiecăruia, plasează toate cadourile sub bradul împodobit și alocă un moment special pentru deschiderea lor. Sigur vor fi încântați!

Ține minte: Crăciunul este despre a-l petrece cu cei dragi, iar toate aceste pregătiri nu ar trebui să ne ia din energie încât să nu ne mai putem bucura de el, așa că începe din timp să te organizezi!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: