Redactia.ro
Home » Știri » Pacienți tratați de Covid-19 pe holurile Institutului Matei Balș din Capitală. Explicația cutremurătoare a medicului Adrian Marinescu

Pacienți tratați de Covid-19 pe holurile Institutului Matei Balș din Capitală. Explicația cutremurătoare a medicului Adrian Marinescu

GALERIE FOTO (7)

Au apărut imagini de groază care ilustrează realitatea dură din cel mai mare spital Covid din țară. Pacienții infectați cu Coronavirus sunt tratați pe holurile Institutului Matei Balș din Capitală, o arată pozele ajunse virale pe Internet. Medicul infecționist Adrian Marinescu a oferit o explicație cutremurătoare despre această situație.

Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală este scena unor imagini de groază, care s-au viralizat rapid pe rețelele de socializare. Pozele cu un puternic impact emoțional ilustrează unul dintre cele mai cumplite momente ale pandemiei Covid-19 în România.

Pacienți tratați de Covid-19 pe holurile Institutului Matei Balș din Capitală

Holurile de la Matei Balș s-au transformat în adevărate saloane pentru pacienții Covid-19. Doctorii s-au văzut nevoiți să folosească orice spațiu al institutului pentru a salva pacienții cu Coronavirus care au nevoie de ajutorul lor.

Unul dintre pacienții internați acolo a vrut să arate tuturor realitatea dură de pe holurile de la Matei Balș, unde medicii își tratează pacienții pe holuri.

“Cam asa arata holurile spitalului Matei Bals cu bolnavi de Covid , este inspaimantator , nu mai au pe unde sa ii aseze , pacientii stau pe scaune la oxigen , sunt internati pe paturi de campanie . Terapia intensiva s-a mutat pe holuri . Nici nu vreau sa va spun ce munca duc medicii ,de dimineata nu i-am vazut sa bea un pahar de apa. Oameni buni trebuie sa intelegem ca sistemul sanitar nu mai are cum sa faca fata , cat de curand intra in colaps , daca nu e deja.”

Mesajul a fost însoțit de imaginile dureroase cu pacienți cu tuburi de oxigen, care primesc îngrijiri din partea medicilor.

Din imagini, putem să observăm că unii pacienți stau pe scaune, alții pe băncile de pe hol, cei mai mulți cu masca de oxigen lângă ei.

Medicul Adrian Marinescu, explicație cutremurătoare

Medicul infecționist de la Institutul Balș din București, Adrian Marinescu, a oferit o explicație cutremurătoare, în direct la Digi 24, privind imaginile apărute pe rețelele de socializare, în care se văd pacienți tratați de Covid pe holurile de la Matei Balș. Mai mult, specialistul susține că este o realitate întâlnită și în alte spitale din România.

“Vedem o realitate a acestor zile și situația nu e numai la Matei Balș. În condițiile în care în Capitală avem în mod constant 1.500 de pacienți și, hai să facem calcul, să ne gândim că 20% dintre aceștia au nevoie de oxigen, au nevoie de un loc să se interneze, e clar că numărul de locuri pe care îl avem – și indifferent cât am reuși să-i transferăm în altă parte sau să facem locuri în spital, ei rămân în gardă. E adevărat că primesc tratament cu oxigen, primesc tratamentul necesar, dar sunt imaginile pe care dumneavoastră le vedeți. E, până la urmă, un lucru real”, a explicat Adrian Marinescu.

Pacienți pe holuri, până la 24 de ore

Medicul Adrian Marinescu a mai dezvăluit că se întâmplă să fie și peste 30 de pacienți cu Covid-19 în camera de gardă, deși numărul de paturi este de maximum 20.

“Înseamnă că restul vor rămâne într-un pat improvizat sau pe scaun, fiind vorba de pacienți care, în mare parte au nevoie de oxigen, trebuie să reținem, e important.”

Tratamentul cu oxigen este vital pentru pacienții infectați cu Coronavirus care au forme severe, a mai precizat medicul Marinescu.

“Lucrul acesta trebuie să se întâmple imediat. Cu ajung în camera de gaardă, primesc oxigen. Ulterior, încercăm să găsim o variant, din păcate, nu putem s-o găsim atât de repede și pacienții stau și perioade lungi de timp în camera de gardă, pot să stea și 24 de ore”, a mai detaliat Adrian Marinescu.

Medicul a mai spus că este important că pacienții sunt tratați și monitorizați la fel ca într-o secție normală, în ciuda faptului că este o improvizare și nu este cum ar trebui să fie în mod normal, a concluzionat doctorul infecționist.