Redactia.ro
Home » Știri » „Palma lui Dumnezeu”, colțul de Rai din România. Unde găsești acest loc care te încarcă sufletește

„Palma lui Dumnezeu”, colțul de Rai din România. Unde găsești acest loc care te încarcă sufletește

I se spune “Palma lui Dumnezeu”. Locul în care simți că te întorci în timp, îți oferă o liniște sufletească deplină

România are locuri de poveste, se știe. Iată unde găsești „Palma lui Dumnezeu”, colțul de Rai din țară, acolo unde oamenii spun că își găsesc și regăsesc liniștea sufletească.

„Palma lui Dumnezeu”, colțul de Rai din România. Unde găsești acest loc care te încarcă sufletește

„Dumnezeu lucră toate lucrurile”, spune o localnică din localitatatea Fundătura Ponorului, județul Hunedoara, sau „Palma lui Dumnezeu”, așa cum mai e numită, unul dintre cele mai pitorești locuri din țară. Acolo, oamenii încă mai au credință, așa că pun totul pe seama lui Dumnezeu. Cât e ziua de lungă, își văd de treburile lor, atâtea câte au, acoperiți de o liniște ieșită din comun, care la orașe nu există.

Nu e petic de pământ acolo care să nu îți fure privirea. „Palma lui Dumnezeu” se află în Munții Șureanu, iar peisajul conține de toate: păduri, dealuri, poieni strejuite de munți, râuri, dar și câteva clăi de fân, căsuțe răsfirate, izolate, unde cei câțiva localnici își duc traiul crescând și îngrijind de dimineață până seara animale și păsări. Pentru ei, viața e așa simplă dintotdeauna și nu ar putea trăi altfel niciodată. Nici nu ar putea și nici nu ar vrea.

Fundătura Ponorului se află la o altitudine de 900 de metri și face parte din Parcul Natural Grădiştea Muncelului–Cioclovina, care se întinde pe 38.000 de hectare și este format în proporție de 70% din păduri.

„Vizitarea Parcului Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina se face numai pe drumurile deschise accesului public şi pe traseele turistice marcate cu semne convenţionale specifice, cu respectarea eventualelor restricţii“, a transmis administraţia Parcului Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina. Cel mai indicat este ca turiștii să evite să meargă acolo când vremea le-ar putea da bătăi de cap.

I se spune “Palma lui Dumnezeu”. Locul în care simți că te întorci în timp, îți oferă o liniște sufletească deplină
Foto: Mircea Bezergheanu

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: