Redactia.ro
Home » Știri » Pământul tocmai a primit un mesaj din spațiu, de la 16 milioane de kilometri distanță. Pentru prima dată în istorie

Pământul tocmai a primit un mesaj din spațiu, de la 16 milioane de kilometri distanță. Pentru prima dată în istorie

Pământul tocmai a primit un mesaj din spațiu, de la 16 milioane de kilometri distanță. Pentru prima dată în istorie

Pământul tocmai a primit un mesaj din spațiu, de la 16 milioane de kilometri distanță. Pentru prima dată în istorie! Iată detaliile!

Pământul tocmai a primit un mesaj din spațiu, de la 16 milioane de kilometri distanță

Pământul a intrat în contact cu o formă revoluționară de comunicare spațială, într-o realizare remarcabilă a NASA. Sonda spațială Psyche, în cadrul experimentului spațial DSOC (Deep Space Optical Communications), a transmis un mesaj prin laser către planeta noastră de la o distanță impresionantă de 16 milioane de kilometri. Această realizare deschide noi orizonturi pentru viitorul comunicațiilor cu navele spațiale.

Transformând modul de comunicare spațială

Experimentul DSOC, o demonstrație tehnologică desfășurată pe parcursul a doi ani, călătorește alături de sonda spațială Psyche în drumul său spre asteroidul cu același nume. Acest demers a marcat „prima lumină” pe 14 noiembrie, marcând un punct crucial în evoluția comunicațiilor spațiale. Acest pas semnificativ ar putea redefini modul în care navele spațiale transmit date și informații către Pământ, conform Jet Propulsion Laboratory (JPL) al NASA,

De la Psyche la Palomar: Recordul distanței optice în comunicare

În cadrul acestei demostrații, DSOC a transmis un fascicul laser în infraroșu apropiat, codificat cu date de testare, de la o distanță de aproximativ 16 milioane de kilometri. Acesta este un salt uriaș în tehnologia comunicațiilor spațiale, depășind de aproape 40 de ori distanța dintre Lună și Pământ. Fasciculul laser a fost recepționat de Telescopul Hale de la Observatorul Palomar al Caltech din California, stabilind astfel un record în domeniul comunicării optice la distanțe cosmice.

Deschizând calea către viitorul explorării spațiale

Directorul Demonstrațiilor Tehnologice la sediul NASA, Trudy Kortes, a subliniat importanța atingerii „primei lumini” în cadrul DSOC. Aceasta a declarat că această reușită deschide calea către comunicații cu viteze de transmitere a datelor semnificativ mai mari. Această tehnologie avansată ar putea să sprijine misiuni umane viitoare, inclusiv trimiterea de oameni pe Marte, permițând transmiterea rapidă a informațiilor științifice, a imaginilor de înaltă definiție și a fluxurilor video din spațiu.

Comunicații optice: Un salt înainte

Deși comunicările optice au fost utilizate anterior pe orbita Pământului, acest experiment reprezintă o nouă frontieră, atingând cea mai mare distanță prin fasciculele laser. Fasciculele laser permit transmiterea unor cantități masive de date la viteze fără precedent, deschizând posibilități nebănuite în explorarea spațială. NASA indică faptul că DSOC ar putea oferi rate de transmisie de 10-100 de ori mai mari decât sistemele actuale de comunicații radio, demonstrând potențialul imens al acestei tehnologii în viitorul explorării spațiale.

Pentru prima dată în istorie, Pământul a recepționat un mesaj din spațiu prin intermediul fasciculelor laser, deschizând calea către o nouă eră a comunicațiilor spațiale. Cu rate de transmisie semnificativ îmbunătățite și capacitatea de a trimite informații complexe la distanțe cosmice, această tehnologie avansată ar putea juca un rol crucial în misiunile spațiale viitoare și, eventual, în explorarea umană a altor planete, cum ar fi Marte.

 

Sursa foto: playtech.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: