Redactia.ro
Home » Știri » Până când vom mai purta mască de protecție? Streinu Cercel a făcut anunțul

Până când vom mai purta mască de protecție? Streinu Cercel a făcut anunțul

Până când vom mai purta mască de protecție? Streinu Cercel a făcut anunțul

Până când vom mai purta mască de protecție? Medicul Adrian Streinu-Cercel a făcut precizări despre cum a evoluat pandemia de coronavirus și cât timp ne vom mai lupta cu el. 

Până când vom mai purta mască de protecție

Potrivit medicului Adrian Streinu-Cercel, în contextul pandemiei de coronavirus, masca de protecție ar trebui să rămână obligatorie până în 2023.

”Teoretic, după a doua doză, la şapte zile deja putem fluiera liniştiţi că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecţii severe cu noul coronavirus. Dar, atenţie, masca va rămâne obligatorie în continuare (…) până în 2023, pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru, nu ne protejează şi la nivelul mucoaselor, astfel încât, dacă dăm masca jos şi renunţăm la ea, avem toate şansele să luăm un virus pe care noi pe urmă să îl dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate şi o să generăm în continuare îmbolnăviri”, a spus Adrian Streinu-Cercel la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală.

Până când vom mai purta mască de protecție? Mai mult, medicul a ținut să mai precizeze că vaccinul împotriva coronavirusului protejează organismul de toate tulpinile și îi îndeamnă pe români să se imunizeze în număr cât mai mare, potrivit Agerpres.

”Ce va fi peste un an nu ştiu, de aceea trebuie să ne grăbim ca în cursul acestui an să vaccinăm tot ce se poate vaccina şi într-un pas alert în aşa fel încât să imunizăm cât mai multă populaţie şi încercăm să scoatem virusul din circulaţie”, a mai adăugat medicul.

Persoanele cu prima doză de vaccin anti-Covid au deja anticorpi

Profesorul Adrian Streinu Cercel a declarat într-o conferință de presă că persoanele care s-au vaccinat deja cu prima doză de vaccin prezintă anticorpi protectori, considerând că la șapte zile după a doua doză de vaccin ”putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc”.

”Am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură, chiar înainte de a doua administrare aveau anticorpi protectori. E de așteptat ca a doua doză să consolideze răspunsul la virus. După a doua doză, la șapte zile, putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc de a dezvolta infecții severe”, a spus Streinu Cercel.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: