Redactia.ro
Home » Știri » Persoanele cu prima doză de vaccin anti-Covid au deja anticorpi protectori la virus! Ce susține Streinu Cercel

Persoanele cu prima doză de vaccin anti-Covid au deja anticorpi protectori la virus! Ce susține Streinu Cercel

În urma testelor făcute asupra celor care s-au vaccinat cu prima doză de vaccin anti-Covid, profesorul Adrian Streinu Cercel a susținut că aceștia aveau deja anticorpi protectori la virus.

În urma testelor făcute asupra celor care s-au vaccinat cu prima doză de vaccin anti-Covid, profesorul Adrian Streinu Cercel a susținut că aceștia aveau deja anticorpi protectori la virus.

Persoanele cu prima doză de vaccin anti-Covid au deja anticorpi protectori

Profesorul Adrian Streinu Cercel a declarat într-o conferință de presă că persoanele care s-au vaccinat deja cu prima doză de vaccin prezintă anticorpi protectori, considerând că la șapte zile după a doua doză de vaccin ”putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc”.

„Am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură, chiar înainte de a doua administrare aveau anticorpi protectori. E de așteptat ca a doua doză să consolideze răspunsul la virus. După a doua doză, la șapte zile, putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc de a dezvolta infecții severe”, a spus Streinu Cercel.

Mai mult, Streinu Cercel a atras atenția că masca trebuie să rămână obligatorie chiar și după vaccinare și a explicat și motivul pentru care crede asta, scrie Digi24.

„Masca va fi obligatorie categoric până în 2022. Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos, e posibil să luăm virusul și să îl dăm celor care nu sunt imunizați. Măsurile de precauție de până acum trebuie menținute și chiar întărite, pentru ca imunizarea prin vaccinare și măsurile de protecție să ducă la reducerea foarte rapidă a circulației virusului”, a completat acesta.

Medicul a subliniat că vaccinul anti-Covid protejează pentru toate tulpinile în circulație în acest moment, de aceea trebuie să ne vaccinăm cât mai repede, pentru ca virusul să fie scos din circulație.

În Capitală nu mai sunt locuri pentru vaccinare

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat că în Capitală nu mai sunt locuri libere pentru programarea la vaccinarările din etapa a doua. Mai mult, acesta a spus că sunt doze insuficiente de vaccin pentru a face față cererilo pentru vaccinare.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiţă, există o limită de 600.000 de locuri pentru următoarele 20 de zile, la nivel național. Acesta a mai spus că, în funcție de ritmul de programare din județe, autoritățile vor încerca să redistribuie dozele de vaccin disponibile.

Valeriu Gheorghiță a indicat un număr de telefon de la call-center pentru a suna în încercarea de a face o programare: 021.414,44.25. După o primă încercare, a sunat ocupat, dar la a doua încercare, robotul a redirecționat apelul și a răspuns un operator.