Redactia.ro
Home » Știri » Panică la o şcoală din Cluj! Telefonul unui elev a luat foc din senin. Copiii au fugit din clasă

Panică la o şcoală din Cluj! Telefonul unui elev a luat foc din senin. Copiii au fugit din clasă

A fost panică, joi, la Liceul Teoretic „Eugen Pora” din Cluj-Napoca, unde un elev a văzut că, din senin, telefonul lui a luat foc și a început să scoată fum.

S-a întâmplat într-o pauză, în timp ce elevilor le era prezentată o ofertă pentru albumele de final de an (sursa foto: captură Antena 3).

Elevii s-au autoevacuat

Elevii au fugit repede din clasă, iar telefonul a rămas pe bancă, învăluit într-o perdea de fum. Flacăra a fost stinsă și din fericire nu au existat alte pagube, însă dispozitivul mobil a fost distrus în totalitate. Ar fi vorba de un smartphone destul de performant.

De altfel, experţii atrag atenţia că astfel de accidente s-ar putea întâmpla. Să nu uităm că un bărbat din Capitală a ajuns în stare gravă la spital după ce telefonul lăsat de fiica sa la încărcat, peste noapte, a luat foc.

Se pare că telefoanele mobile reprezintă un pericol major dacă sunt lăsate nesupravegheate la încărcat deoarece bateriile acestora pot exploda dintr-o multitudine de motive.

Nu mai lăsaţi telefoanele la încărcat, noaptea!

Un pompier britanic a explicat într-o postare pe TikTok motivele pentru care oamenii ar trebui să renunțe la obiceiul de a lăsa telefoanele mobile la încărcat, noaptea.

În primul rând, nu poți mirosi nimic când dormi, așa că dacă începe să ardă, focul nu te va trezi. Apoi, este nevoie de doar trei respirații pentru a rămâne

Mulți oameni au încărcătoare de telefoane ieftine sau defecte, dar chiar se știe că și cele autentice declanșează incendii”, a transmis pompierul.

Confor unui studiu, cel mai mare pericol de explozie sau incendiere îl prezintă telefoanele cu doi ani vechime pentru că în timp, utilizate intensiv, bateriile se degradează în mod natural, își pierd proprietățile inițiale și sunt mai sensibile la acumularea de căldură din timpul încărcării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: