Redactia.ro
Home » Știri » Panică pentru 100 de călători! Un tren București-Craiova a rămas fără frâne

Panică pentru 100 de călători! Un tren București-Craiova a rămas fără frâne

Panică pentru 100 de călători! Un tren București-Craiova a rămas fără frâne

Peste 100 de călători au trecut prin clipe cumplite după ce trenul Regio a rămas fără frâne după ce a trecut de localitatea Titu, în timpul cursei București-Craiova. Trenul s-a oprit în cele din urmă la circa 300 de metri de gara Goleşti.

Panică pentru 100 de călători! Un tren București-Craiova a rămas fără frâne

Panica s-a instalat în trenul Desiro în momentul în care mecanicul a alertat călătorii ca trenul nu mai poate frâna şi nu vor mai opri în staţia următoare. Ar fi cerut ajutorul controlorului de bilete, spun pasagerii, care au trecut prin momente de groază. Dar controlorul panicat nu a putut să îl ajute cu absolut nimic.

Peste 40 de pasageri au suferit atacuri de panică. Toţi călătorii au fost transferaţi în alt tren, cu care au plecat spre destinaţie. Acum se desfăşoară o anchetă, pentru a se stabili ce s-a întâmplat.

“Efectiv nu ştia unde e frâna de mână. Ne întreba pe noi unde e frâna de mână. Ca şi cum… nu mi se pare normal. Am plasa jumulită, am trecut prin momente de groază”, a mărturisit o pasageră.

Cum nimeni nu l-a putut ajuta, iar trenul trecea prin gara Goleşti şi se îndrepta, în viteză, spre Piteşti, mecanicul a recurs la ultima soluţie.

”A sărit printre noi, ne-a spus să ne dăm la o parte şi să-i acordăm culoarul liber, ca să poată să ne salveze. A trecut dintr-o locomotivă în alta, ca să poată să ne salveze”, a mai declarat pasagera.

Care ar fi fost de fapt problema trenului

Garnitura feroviară s-a oprit la aproximativ 300 de metri după gara Goleşti. Mai multe voci spun că trenul ar fi plecat cu probleme încă de la Bucureşti

“A plecat cu ea defectă, nu trebuia să plece, părerea mea!. Din Bucureşti s-a sesizat la mecanic că legătura între conductori nu a fost corectă. S-a auzit în tren discuţia.”, a declarat controlorul.

La faţa locului au sosit trei ambulanţe, ca să acorde îngrijiri unui număr de peste 40 de pasageri, care au suferit atacuri de panică. Inclusiv mecanicul a avut nevoie de ajutor.

”La faţa locului s-au deplasat echipa operativă a serviciului de poliţie transporturi, dar şi o comisie de specialitate din cadrul Agenţiei de investigare Feroviară Română, pentru efectuarea cercetărilor. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă din culpă”, a declarat Mădălina Epure purt.cuv.IPJ Argeş.

Călătorii au fost preluaţi de un alt tren, care i-a dus la destinaţie. În urma anchetei se va stabili din ce cauză s-a petrecut acest incident, care putea avea urmări extrem de grave.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: