Redactia.ro
Home » Știri » Un tren care transporta acid clorhidric a deraiat. Care este părerea specialiștilor în privința riscului unui dezastru natural

Un tren care transporta acid clorhidric a deraiat. Care este părerea specialiștilor în privința riscului unui dezastru natural

America a fost la un pas de un dezastru natural chiar în apropierea unui lac din Minnesota. Un tren marfar care era compus din 50 de vagoane pline cu acid a deraiat.

Se pare că din doua dintre vagoanele trenului deraiat a început să se scurgă acid clorhidric, o substanță extrem de periculoasă care în orice moment poate duce la un adevărat dezastru natural.

Din fericire mecanicii trenului marfar deraiat au scăpat nevătămați în urma incidentului cu pricina. Partea mai puțin plăcută pentru cei care dețineau marfa este că încărcătura din 28 de vagoale ale trenului a fost pierdută.

Care sunt concluziile specialiștilor în privința riscului unui dezastru natural

Îndată ce autoritățile au fost înștiințate despre trenul marfar care a deraiat, acestea au trimis de urgență la fața locului specialiști și echipaje îmbrăcate în combinezoane de protecție.

Autoritățile și experții sunt de părere că dezastrul a fost evitat la timp si că nu vor exista pericole pentru mediul înconjurător. Din nefericire pentru persoanele care aveua interese în zona cu pricina, aceștia nu pot avea acces o perioada de timp până ce autoritățile vor curăța zona integral.

Până în acest moment anchetatorii aflați la fața locului nu au reușit să determine cauza trenului deraiat. Aceștia au anunțat că vor continua investigațiile pentru a afla motivul din cauza căruia trenul a sarit de pe șine.

Cât de periculos este acideul clorhidric?

Acidul clorhidric care mai este numit si acid muriatic este una dintre cele mai periculoase substanțe existente. Acesta este o substanță extrem de corozivă și periculoasă pentru mediul înconjurător. La bază acesta este o soluție apoasă, derivatele acestuia fiind clorurile.

Din cauza riscului pe care îl prezintă, acidul clorhidric este transportat în vagoane speciale și foare bine securizate. Acidul Clorhidric este compatibil cu foarte puține metale și anume cu oțelul inoxidabil, oțel carbon și monel.